RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Több mint reménységek

Immár ötödik napja próbáljuk meg elmesélni a Coolmore birodalom felépülésének és világhódításának útját a Befutón, és most ismét velük foglalkozunk.

stormy.jpg

"A Coolmore szakemberek zsenialitását jól mutatja, hogy még időben gondoltak a Galileo utáni időkre és világklasszis kancáikat olyan fedezőmének elé küldték, mint a fentebb megnevezett japán csődörök, vagy éppenséggel Justify, aki legújabb szemükfénye (City of Troy) apja és már rég a tulajdonukban áll." – írtuk július 17-én.

City of Troy világszintű hódítását látjuk. Jelen pillanatban a harmadik az IFHA ranglistáján, de a legjobb európai hároméves. Vele kapcsolatban a Jour de Galopban jelent meg egy abszolút kiváló írás, hogy AOB-nek szeme sem rebbent a hármas Arc-győzelemnél (2016 - Chantilly), de minden alkalommal "veri a víz", amikor City of Troy fut.


Úgy tűnik ugyanis, hogy "Cityben" nem egyszerűen Galileo utódját, hanem minden idők legnagyobb Coolmore csillagát látják Taborék.

Hogy ez így lesz-e erre még várnunk kell. A fedezőméni karrierjét vélhetően a Breeders’ Cup Classic után kezdheti majd meg. 

Előtte Aidan ugyanúgy Southwellbe küldi majd „Troyt”, mint eddig az összes BC Classic reménységét.  Giant's Causeway és Galileo is ott készült.  (O'Brien-től egyáltalán nem idegen, hogy csúcskategóriás lovakat futtasson homokon. Johannesburg 2001-ben például nyerte a Breeders' Cup Juvenile-t.)

Egyébként, hogy a Coolmore milyen nagyra tartaja Justifyt, annak itt látható egy adaléka.

A tél folyamán rengetegszer emlegetett másik Justify ivadékról kevesebb szó esett mostanság, mivel az 50 milliós szindikalizálása után rögtön elvesztette a veretlenségét. A nyitóképen látható Storm Boy azonban szombaton visszatért a győzelmi ösvényre, méghozzá nem is akárhogy.

Nézzék!

Trénere, Aidran Bott szerint róla fog szólni a tavasz Ausztráliában.

Meglátjuk, mindenesetre ma ismét egy szenzációs pedigrével rendelkező Coolmore ivadék, Mother Nature (Justify - Heaven on Earth) fut 14.35-kor Longchampban. Nézzék meg! Már csak azért is, mert ő is a Hármas Korona-nyerő leszármazottja.

Nyitókép: @resracingky X

süti beállítások módosítása