RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Nemzetközi nőnap

Nem. Nem tévesztettük el a naptárt!

klara.jpg

...de a Budapesttől hozzávetőleg 620 kilométerre fekvő Mostban és a Kincsem Parkban is a hölgyek voltak a nap főszereplői!

A legfontosabb kívánkozik természetesen az élre: Agreement (Lord of England) a Bábolnai Díj után a Dióspusztai Díjat is simán nyerte. Egyedül Avoiding Water bizonyult méltó ellenfélnek, de őt is - a vártnál talán - könnyebben verte a Jazy Team reménysége. A négyéves sárga mén az őszi hosszútávú versenyek főszeplője lehet. Nem érdemes ennyire előre szaladni, de a Kincsem Díjban máris két komoly fegyvere mutatkozik Csontos Pálnak. Már ha mindkettőt (Eggi's Choice a másik) oda irányítja menedzsmentje.

A szerény program bizonyos szempontból nőnappá alakult át. A hölgyek kiválóan használták ki, hogy nem érkeztek zsokériválisok külföldről és az első két futamban máris totális dobogót alakítottak ki. Farkas Dorottya és Koricsánszky Virág a nap eleji nyerők Oligarcha és Merlin nyergében. A harmadik futamban Kelemen Zénó törte meg a sormintát, hiszen Suták Csenge (Sayuri) és Gönczi Rebeka (Circassian Circle) mögött harmadik helyen ért célba Annavával így ő lett a nap első férfi dobogósa. Később persze már győzteseket is köszöntettünk a férfiak táborából hiszen Bernáth Cristopher Shining Starral, míg zárásként Ördög Alen Bubekkel nyert futamot.

Sajnos nem csak a program volt szerény, hanem a látogatottság is. Ahogy köszöntőnkben írtuk lesz bőven dolga az új menedzsmentnek.

Örömteli hír érkezett viszont a csehországi Mostból. Kapásból nem is emlékszünk magyar ló csehországi győzelmére a közelmúltból, bár a nemzetközi lóversenyzés szabályai szerint Klára értelemszerűen cseh lónak számít. Azért mi kellőképpen örülünk a sikerének és ne feledjék: a kiírás szerint ő indulhat a 101. Magyar Derbyben, hiszen belföldi tenyésztésű. Illetve indulhatna, de nincs oda nevezve. 

A tenyésztő Gajdos Zsolt kérésünkre elmondta, hogy a Magyar Kancadíj az elsőszámú potenciális célpontja kedvencének. Most(ban) egy kiváló 2200 méteres győzelemmel hangolt a július 30-i versenyre.

Az eredményközlésben is láthatják, hogy egyáltalán nem túlzás a címválasztásunk, hiszen a győztest egy hölgylovas vezényelte győzelemre, ráadásul az első nyolc helyen kanca ért célba abban a futamban, pedig az a mének és heréltek előtt is nyitva állt.

Vasárnap Németh Ferenc, Keszthelyi István és Gutai János mellett minden idők legnagyobb magyar zsokéjára, Janek Gézára emlékezünk a Kincsem Parkban.

A nyitóképen Klára Pavla Pechmanová fotóján.

süti beállítások módosítása