RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Kerekes kölni duplája

A győzelmek mellett egy sajnálatos halálhír is bekerült a cikkbe.

A Münchenben dolgozó idomárnak kiváló megy Weidenpescher Parkban.

Húsvéthétfőn elsőként Queen's Harry Konstantin Phillip amatőrrel nyert magabiztosan, két és fél hosszal a REWE-Dein Markt-Preis -ben (III.o hp, 2200 méter). Az ötéves Sea The Moon ivadék győzelme 3.500 eurót „hozott a konyhára”.

Egy órával később a négyéves kanca, a nyeretlenségét elvesztő Scarlet segítette hozzá a csapatot a duplázáshoz az ADBAKER Performance Preisben. (III.o hp, 1850 méter). Ő látható a nyitóképen. Ő is 3.500-at keresett.

Őt Michal Abik lovagolta és annak a Thai Chi-nek a lánya, akinek az ázsióját leginkább Nancho Gr1-es győzelme emelte. High Chaparral fia a Gestut Ohlerweiherhof-ban idén 4.500 euróért fogadja a kancákat.

„Sehr schön, ein Traum.“ - "Nagyon szép. Egy álom" - mondta Karcsi a galopponline.de-nek.

Bravo Kerekes Team!

Kerekesné Muszil Gabriellától kaptuk az információt, hogy 2023. március negyedikén elhunyt Balogh Lajos, a magyar lóversenyzés legfiatalabb championja.  1950-ben, 16 évesen 60 győzelemmel lett bajnok. Címét a következő évben megvédte. 

Az 1956-os forradalom idején a demokráciáért és a hazájáért harcolt, ezért bebörtönözték. A mindenki által csak Öcsinek hívott fiúnak, 1963-ban édesapjával, Jánossal, az 1940. évi derby dupláző hősével sikerült Bécsbe szöknie. Apa és fia együtt folytatták sikeres pályafutásukat.

Öcsi több mint 700 győzelmet ért el Magyarországon, Ausztriában, Olaszországban, Svédországban és Németországban.

A családi páros 1965-ben ünnepelte legnagyobb németországi diadalát. Baden-Badenben, Doupaulette nevű kancájukkal Zukunftsrennen győztek, Löderer asszony  színeiben.

Az 1970-es években Öcsi a versenynyerget szerszámosládára cserélte. Münchenben hűtőgépszerelőként "épített második karriert". A versenypályán számos barátjának szinte minden mosógépét és hűtőszekrényét ő javította. A München-Riem versenypálya szívesen látott vendége volt és segített fiának, Lajosnak fotózni a versenyeket. Öcsinek mindig volt egy remek ötlete a jó képhez.

Élete végéig kötődött a lovakhoz, 75 éves korában egy nyáron át Michael Figge lovain tűnt fel, de Kerekes Károly istállójában is örültek a rendszeres látogatásainak.

A lóversenyzés egy legendát veszített.

Nyugodjék békében!

Nyitókép: galopponline.de

süti beállítások módosítása