RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

A címlapokon: Ribárszki Sándor!

Ahogy annak idején legjobb „tanítványa”, Overdose is maga mögött hagyta a világ vezető lóversenylapjait és sikerei olyan magasságokba repítették, hogy pl. a New York Times is címlapon hozta szenzációs storyját, most majd 15 évvel később hasonló a helyzet.

344281742_3522606631391534_15310606719344253_n.png

Mestere, Ribárszki Sándor visszatérése kapcsán, nagyon rég nem látott érdeklődést mutat a lóversenyzés irányába magyar média.

Csütörtökön főszerkesztőnket, Magyarország egyik legolvasottabb sportlapja, a Sportal.hu szólaltatta meg Szekeres Tamás révén, míg az a Ch. Gáll András, aki korábban már idomárkirálynak nevezte a magyar lóversenyzés nagykövetét, pénteken személyesen látogatott el az alagi tréningközpontba, hogy első kézből szerezzen információkat a szenzációs comeback-ről.

sportal.JPG

Sajnos Gáll kolléga írásában van némi pontatlanság, így érdemes ezeket tisztába tenni:

A zsoképályafutását 1980-ban kezdő és 1981-ben, majd egy esztendővel később gáton máris champion Ribárszki, 1994. november 27-én a Búcsú Hendikepben lovagolt utoljára hivatalos versenyben. Ugyanazon évben kezdte meg a tréneri pályafutását, amely az elmúlt 28 évben a 197 éves Magyar Lóversenysport legnagyobbjai közé repítette.

Óriási hiba lenne azonban csak a magyar galoppsport utolsó világklasszisa, Overdose trénereként beszélnünk róla, hiszen ezen időszakban hatszor nyerte meg a versenyek versenyét, a Magyar Derbyt és ugyanígy hat alkalommal győztek kedves kancái a Magyar Kancadíjban.

Vasárnap rögtön az első futamban tér vissza lovasként. A Ceglédberceli gátversenyben láthatják őt a kilátogatók saját trenírozottja, Barbarian Blue nyergében, akinek az a Bíró Gyula a tulajdonosa, aki maga is gát és akadálylovas volt pont Ribárszki korában, azaz a riválisokból barátok, majd mára versenyzési partnerek lettek.

Rengeteg példa van persze arra, Kovács Sándortól kezdve, Yutaka Take-en és Hayley Turneren át Chantal Sutherland-ig (akit egyébként a People magazin a világ 100 leggyönyörűbb embere közé választott), hogy a zsokék nagyon szenvednek és előbb-utóbb visszatérnek. 

De nem közel 30 éves kihagyás után!

Nyugodtan kijelenthető, hogy erre még nem volt példa a világ galoppsportjában!

Az említettek mellett a Magyar Távirati Iroda és a Ma.hu is ír az újrakezdésről.

Hajrá Sanyi! 

süti beállítások módosítása