RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Az élet jó

A Pletcher/Ortiz páros kisajátította magának a Pegasus Világkupát.

Szombat éjszaka futották a 2018-ban életre hívott, bár azóta a fényéből meglehetősen sokat vesztő Pegasus World Cup három futamát a floridai Gulfstream Parkban.

A pandémia fertőzöttségi szintjének megfelelően világszerte eltérő szabályozások vannak a sportágban a pályák látogatást illetően, de örömteli, hogy Floridában szépszámú nézősereg szurkolt a lovaknak és a lovasoknak.

Az idén első alkalommal megrendezett Filly & Mare Turf Invitational (Gr3, 1700 méter) lovait szólították nyitányként a rivaldafénybe. A 10 gyönyörűen előkészített kanca, mind világklasszis apja hírnevét (is) igyekezett öregbíteni. Ez a közelmúlt egyik szuperklasszisa, Aninal Kingdom hatéves lányának, Regal Glorynak sikerült legjobban, aki két és fél hosszal nyerte a találkozót Jose Ortizzal. Az anno 925 ezer dollárért vásárolt kanca pályafutása tizedik sikerét jegyzi.

A Pegasus World Cup Turf Invitational Stakesben (Gr1, 1800 m) elkezdődött a Pletcher/Irad Ortiz páros nagy sorozata. Colonel Liam (Liam’s Map) nyolchónapos kihagyást követően tért vissza a gyepre, de ez abszolút nem látszott a mozgásán. Június elején versenyzett utoljára és egészen decemberig Todd Pletcher csak pihentette.

Megérte!

Egészséges. Nagyon erősnek érezte magát. Úgy futott, mintha el sem ment volna.” – mondta a boldog zsoké, Irad Ortiz, Jr.

Ezzel Colonel Liam lett az első címvédő a Pegasus történelemben.

A zsoké és tréner párosa szűk egy órával később újra mennybe ment és talán egy egyszerű győzelemnél is többet nyertek.

Into Mischief négyéves fia, Life is Good egyszerűen felőrölte ellenfeleit a Világkupában (Gr1, 1800 m.) Hosszak özönével lépett el a mezőny többi tagjától. Senki nem tudta a lépést tartani vele. Az utolsó kanyarba érvén is legalább három-négy hossz volt az előnye, és hiába reménykedtek a riválisok, hogy el fog fáradni, ez nem következett be. Több mint három hosszal verte a világ legmagasabbra értékelt versenylovát, Kincks Go-t és a teljes mezőnyt.

Ez még csak hagyján, de ahogy, amilyen stílusban tette mindezt, az igencsak elgondolkodtatja majd a formaszámolókat. No meg persze a szavazókat, hiszen február 10-én hirdetik ki az esztendő legjobbjait, márpedig annak ellenére, hogy pár hete még mi is a szürke győzelmét favorizáltuk, ma már elég nehéz a szombat éjszaka után elképzelni, hogy a world No 1. vereségével az év lova legyen hazájában is.

Life is Good olyan elképesztő produkcióval rukkolt elő, hogy az egyik amerikai szaklap azt kérdezi: igaz, hogy még csak január van, de vajon láthatunk idén még egy ilyen lélegzetelállító előadást?

Nem tudok nála jobban edző lovat elképzelni.” – mondta Todd Pletcher, a duplázó tréner. “Különleges, igazán különleges. Megvan benne az az egyedülálló képesség, hogy gyorsan menjen, és erre még rá tudjon tenni.

Life Is Good most kis pihenőt kap és utána megkezdi felkészülését a másik világkupára, a dubajira. A világelső Knicks Go így vereséggel fejezi be káprázatos pályafutását. Több mint 9 millió dollárt keresve ezután a kancákat fogja boldogítani Taylor Made ménesében.

Kép:@PegasusWorldCup Twitter

süti beállítások módosítása