RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Esküvő majd Royal Ascot

King hazatér!

king.jpg

Ausztrália egyik legjobb női zsokéja nagy napok előtt ál.

Az 1990-ben az Oxford közelében, Waterperry-ben született Rachel King, Mick Channonnál és (a csak névrokon) Alan Kingnél kezdte a szakma fortélyainak elsajátítását, mint amatőrlovas.  2009 és 2013 között hat győzelmet szerzett. Több trénernél is megfordult, mielőtt 2014-ben Sydney-be tette volna át székhelyét. Miután két hónapot töltött James és Bart Cummings istállójában, úgy döntött, hogy Ausztráliában marad, és a legenda, Gai Waterhouse tanítványa lett. A többi már ment, mint a karikacsapás. 16 Japánban aratott siker után, öt Group 1-es győzelemnél érkezett új otthonában, de most - 11 év után - visszatér a régibe.

Mégpedig azért, hogy férjhez menjen. Június 16-án, Oxfordban fogad örök hűséget, Luke Hiltonnak.

„Nagyon sok lesz a munka, de egyúttal különleges lesz visszatérni a Royal Ascotra, hogy lovagolhassak, miután olyan sokáig távol voltam. Luke-kal tavaly Angliában jegyeztük el egymást. Apám azt mondta, hogy ott kellett volna lovagolnom, aztán néhány tulajdonos és tréner, akit Angliában ismerek, ugyanezt mondta, így tehát úgy döntöttem, hogy megpróbálom. Luke a sportban dolgozik, mint Bjorn Baker a versenyigazgatója, így megérti az ötletem őrültségét, és azt is, hogy miért nem utazunk azonnal nászútra."

A menyegző után ugyanis kezdődik a Royal Ascot, ahol Rachel több lovaglásra számít.

"Szerencsére a természetemnél fogva könnyűsúlyú vagyok, ezért nem kell spórolnom majd semmivel az esküvőn. Kb. 50 kiló lehetek még egy háromfogásos vacsora után is, szóval remélem, hogy a hét folyamán kapok néhány felkérést igazán jó lovakra. Persze az idomároknak meg kell bízniuk benne, mert régóta nem lovagoltam Angliában de kellően motivált és abszolút versenyképes vagyok. Minden lovaglás során a győzelemre törekszem.”

Rachel egyébként, aki történelmet írva az első női lovas induló volt a 15 millió dolláros The Everestben és az első nő, aki győzni tudott a Sydney Cup-ban, korábban már jegyben járt a szintén zsoké Blake Spriggs-szel, de abból nem lett házasság. Az ausztrál lapokban találtunk utalást arra, hogy miért bontották fel az eljegyzést. Mégpedig egy harmadik színre lépése miatt.  A 631 győzelemmel álló 32 éves Blake mára igazi celeb lett, hiszen feleségül vette a korábbi táncosnőt, a Married At First Sight és a Celebrity Ex On The Beach című tv műsorokból megismert bombázót, KC Osborne-t, akivel immár közös gyermekük is van. Vélhetően miatta hagyta el a zsokét.

Sok boldogságot Rachel!

Kép: @bendorries76 X

A Royal Ascot hetében, mindent amit a királyi sorozatról tudni kell, itt a Befutón!

befuto_blog_ra_fejlec_ii.png

Korábbi írásaink:

tamogatoi_banner.png

 

hajra-magyarok-felirat.jpg

süti beállítások módosítása