RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Soumillon Ascotban

A 15 évvel korábban Budapesten is üdvözölt világsztár, a spanyol Yeguada Centurion lovaival vélhetően ott lesz az idei, királyi sorozatban.

overdose-soumillon_hatterben_patyus.jpg

Big Rock a Gr1-es Queen Anne Stakesben indul, ugyanazon a pályán, ahol tavaly októberben megsemmisítő, hat hosszal megnyerte a Queen Elizabeth II Stakes-et.

Blue Rose Cen célba vette a szerdai (június 19) Prince of Wales's Stakest (Gr1), ahol a kétszeres derbynyerő Auguste Rodin a favorit. (Előbbit már igen, utóbbi futamot még nem nyerte a belga fiú.)

Maurizio Guarnieri idomár elégedett volt a látottakkal és két friss idomítottjával, hiszen azok csak április 30-án kerültek hozzá Christopher Headtől:

„A két ló jó munkát végzett, külön-külön, de két vezetővel. Természetesen a futamok nem reggel zajlanak majd, de a két komoly galoppra volt szükségük, hiszen egy hét sincs hátra a Royal Ascotig. Christophe Soumillon nagyon elégedett volt Big Rockkal és Blue Rose Cen-nel, és én örülök, hogy egy ilyen tehetséges lovassal dolgozhatok. A pályafutása önmagáért beszél, ráadásul a mai napig rendkívül motivált..."

Természetesen az időjárás komolyan meg fogja még rostálni a mezőnyüket, mert a Royal Ascot első négy napjára az eddigi előrejelzések esőt jósolnak, ezért a mezőnyökkel szinte csak aznap lesz érdemes foglalkozni.

Ugyanígy Rouhiya K-val, a Poule d'Essai győztesével, aki nem indul a vasárnapi Prix de Diane-ben. A Coronation Stakes-ben fog futni, ha az angliai körülmények megfelelnek neki...

Korábbi írásaink:

 Royal Ascot hetében kizárólag ascoti írások itt a Befutón!

befuto_blog_ra_fejlec_ii.png

tamogatoi_banner.png

süti beállítások módosítása