RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

149. Preakness és Arcaro

Az ominózus, nem kevés vitákkal tarkított 150. Kentucky Derby után máris itt a Hármas Korona második ága, a 149. Preakness Stakes (Gr1, 1900 méter, 2 MIO USD).

arcaro.jpg

Amiben bármilyen hihetetlen nem a Kentucky Derby bajnoka a favorit. Hogy ez miként fordulhat elő?

Úgy, hogy a mostani szuperfavorit Muth (Good Magic) azért nem futott Churchill Downs-ban, mert trénere, Bob Baffert doppingvétségei miatt oda (még mindig) nem nevezhet lovakat. Így a Zedan Racing támogatásáról biztosítva a mestert inkább kihagyta a lóval a rózsák futamát, mintsem más idomárhoz vigye, hogy az futhasson az ikertornyok között.

A kipihent állapot persze önmagában még nem lenne elég a favorit státuszhoz, de az már annál inkább, hogy Muth az Arkansas Derbyben (március 30-án, 1800 méteren) 6 ¼ hosszal verte a későbbi derbynyerőt. Hogy ez most is így lesz, azért arra ne vegyünk mérget, de ennek függvényében abszolút érthető a fogadók bizalma. A futam startja hajnali 1 óra.

Update: már készen volt ez az írás, amikor is bejelentették, hogy Muth belázasodott, így nem indul!

149.PNG

Nevezetes dátum a mai:

1931. május 18-án, mindössze 15 esztendősen lovagolta első profi versenyét az amerikai lóversenyzés történetének vitathatatlanul legnagyobb zsokéja, Eddie Arcaro.

Az életútját itt mutattuk be hosszan. Nem csak a Preakness-ben csúcstartó hat sikerével, de karrierje során több amerikai klasszikus versenyt nyert, mint bármely más lovas, hat alkalommal vezette az amerikai zsokék kereseti listáját, és ő volt az egyetlen zsoké, aki két Triple Crown-t nyert, Whirlaway és Citation révén.

tamogatoi_banner.png

süti beállítások módosítása