RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

A turfban lapozgatva - harmadik kiadás

Ascot után Kincsem Park!

ogdenscardcoronach.jpg

Ahogy odafent megírták: szombaton véget ér a királyi sorozat, így vasárnap minden figyelmünket a Kincsem Parkra (meg egy parányit Prágára) fordíthatjuk.

Természetesen mint 101 éve mindig, már most is felfokozott derbyhangulat tapasztalható. Nem csak a szakmai szereplők, hanem a közönség is izgatottan boncolgatja az esélyeket.  Sajnos a pletykák szerint vannak már neves visszalépők – elsősorban sérülések miatt.

Vasárnap újra csak hat futam programon!

A másodkategóriás Ászári Díj a top összecsapás. Az 1400 méterre kiírt verseny ráadásul nemzetközi mezőnyt hív startgépbe, mert egy szlovén és egy olasz idomítás is indul benne. Hát meg kell valljuk, nem igazán emlékszünk talján indulóra mostanság, de kétségtelen Denis Cei idomítottja hasonló távokon (1300-1500 méter) futotta utolsó versenyeit a festői Toszkánában, bár a pletykák szerint ő hamarosan piros-fehér-zöldbe öltözik zöld-fehér-pirosból. Őt Benedek Zoltán, a szlovén lovat (Finistont) pedig Mocsinka Vivien lovagolja. Golden Boy a favorit Bernáth Christopherrel!

Lord Derbyre igazából két futammal is emlékezik vasárnap a versenyszervező.

Az egyik kiírás értelemszerűen róla van elnevezve (1600 méter, 16:05-kor, Csontos Pál idomítottja, Coco Cielo a Turf véleményezettje), majd rögtön utána következik a Caissot Díj. Ez az igazán szívós, Lord Derby által tenyésztett mén a newmarketi és a liverpooli St. Legert egyaránt megnyerte 1926-ban, de az "igaziban" második helyen végzett a képen látható Coronach mögött Doncasterben.

Szerencsére másfél évvel később Magyarországra került és ötször is champion apamén lett nálunk.

Már első ivadékai 6 klasszikust, közte egy derbyt (1939 Puczur) nyertek. Lényegében neki (is) köszönhetjük Imit és Imperiált, hiszen az ő fia Intermezzo II is. A magyar tenyésztésű - Sztankov Racing színeiben induló -  Sándor Mátyás az 1900 méteres futam favoritja, a már említett Mocsinka Viviennel, 16:35-kor.

A kánikula vasárnapra enyhülni fog, így támogassák Önök is a helyszínen kedvenc lovukat!

A derbyvel majd ráérünk egy hét múlva foglalkozni, bár mi hétfőn a 45. kiadás hősével hangolunk a nagy hétre!

101_magyar_derby_2.png

A cseh derby 15:35-kor kezdődik. Azt itt harangoztuk be.

Kép: Wikipédia

süti beállítások módosítása