RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

A turfban lapozgatva - második kiadás

Legendák napja!

bonta_f.jpg

Az öreg turf rókák egészen biztos könnyes szemmel lapozzák fel a galoppturf legfrissebb kiadását.

Vasárnap emlékezünk ugyanis a legszűkebb klubba tartozó, azaz lovasként és trénerként is derbynyerő trióra, Németh Ferencre, Keszthelyi Istvánra és Gutai Jánosra, no meg a zsokékirályra, minden idők legzseniálisabb magyar lovasára, Janek Gézára! 

Mellettük arra a (nyitóképen látható) Bonta Ferencre, aki több futamban is elsőként törte meg az angol zsokék hegemóniáját az 1900-as évek elején, valamint a 10x-es derbynyerő Schejbál Józsefre is. (Néhol és a Turfban is Scheibal.)

Bárcsak legalább egyikük élne még és átadhatna valamit a mai generációnak. Szellemiségük, útmutatásaik azonban remélhetőleg még sokáig példaként szolgálnak számunkra.  

Sajnos a kínálat nem csak hozzájuk méltatlan. Igaz, hogy nyolc futam került programra, de ezekbe összesen csak 53 indulót neveztek a mesterek. Tudjuk, hogy szerényebb a lólétszám, érthetőek természetesen a futtatókat sújtó gazdasági nehézségek, de a tulajdonosok kicsit fellélegezhetnek, hiszen Szotyori Nagy Ádám érkezése után szinte azonnal megindul a versenydíjak kifizetése.

Örömteli hogy hat kétéveset láthatunk nyitányként, és a mezőny fele belföldi tenyésztés.

Ismét lovagolnak a Ribárszki ikrek (ráadásul egymás ellen a hatodik futamban), akikről kedvenc szaklapunk, a TRC egy egész oldalas írást közölt  a héten.

A zsokékirályra emlékező főfutamra 17 órakor kerül sor. Sajnos csak öten a startnál.  A szaklap Carlos Ray és Rémkirály küzdelmére számít, hiszen a Szenttamási Díjban utóbbi a végén nagyon rászaladt a Sztankov Racing büszkeségére, de akkor két és fél, vasárnap pedig már négy kilót "kap" a hároméves a Tormási idomítástól, ráadásul a táv 200 méterrel rövidebb lesz. 

És ha már Carlos Ray. Még a nyáron tervezünk egy nagyinterjút a Nemzeti Vágta "nagyasszonyával", Molnár Gyöngyivel. 

Start 14 órakor!

süti beállítások módosítása