RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Pozsonyi indulóink - világklasszissal

Finoman fogalmazunk ha azt mondjuk: a múlt hetihez hasonlatosan ismét meglehetősen harmatosnak ígérkezik a budapesti galopp-program (8 futamban 54 induló!) húsvét vasárnap, de a szlovák kapunyitón öt, magyar színekben futó telivérnek szurkolhatunk aznap.

winner-star-korean-derby-2022.jpg

A Jumping Fan Club reménysége, a hatéves kanca RUDAINA (idomár: Kovács Sándor) egy 3600 méteres gátversenyben indul (15:30-kor) Adam Čmiellel a nyergében.

A Hároméves Kancák Díjában (1600 méter - 16:30) kettős magyar érdekeltség. Maronka Gábor idomítottját, VICTORY OF GENIUSt  a 2020 és 2022-ben is dél-koreai derbyt nyerő, sőt ott championi-, valamint a koreai versenyzés történetének legsikeresebb külföldi zsokéja címet is elnyerő extraklasszis, Djordje Perović lovagolja, aki egy sajnálatos családi tragédia miatt költözött vissza Szerbiába. Élmény lesz látni őt, ezért tettük a nyitóképre. Komoly várakozás előzi meg szakmai körökben, a gróf Károlyi Gyula emlékverseny bajnoka, ALEIDIS (tr: Jozef Rosival) 2023-as debütálását, a championzsoké, ifj. Kozma Istvánnal.

Ugyanezen, a mének számára kiírt versenyben (1600 méter - 17 órakor) a Kritériumnyerő, bár istállót váltó és Csontos Pál trenírozása alá kerülő AMORE BOY Martin Laube-val, míg RACING RAY (Tr: Maronka Gábor) a már említett Djordje Perović-csal indul a címért avagy a minél előkelőbb helyezésért.

A két hároméves kvalifikálóban örömteli látvány: 24 induló!

Húsvét hétfőn jövünk a beszámolóval!

Kép: Ross Holburt/KRA

süti beállítások módosítása