RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Nem feledik

Hogy Winx minden idők legjobbjaként fejezte be csodálatos pályafutását, ezt majd az idő eldönti, de tény: a szívekben ott marad Örökre.

És Royal Randwick-ben is, hiszen bejelentették, hogy egy 5000 néző befogadására alkalmas Winx-tribün épül a Sydney-ben fekvő lóversenypályán.

Nem véletlen a helyszínválasztás, hiszen a kanca 43 versenyéből hússzor győzött ezen a pályán és olyan sikerek fűződnek a nevéhez, mint pl. a három egymást követő Queen Elizabeth Stakes, négy egymást követő Chipping Norton Stakes, három George Main Stakes, a Star Doncaster Mile 2016-ból és a TAB Epsom 2015-ből.

A projekt az Australian Turf Club és a Racing New South Wales közös kezdeményezése, és a Randwick Capital Fund keretében fogják finanszírozni. A kihasználtságra vélhetően nem lesz panasz, mert az új építményt nem csak lóversenynapokon fogják használni, hanem az konferenciáknak, kiállításoknak és egyetemi tevékenységeknek is helyet fog adni.

Matthew McGrath, az ATC elnöke így beszélt: "Winx életre szóló élményekkel ajándékozott meg bennünket, így neve végleg összekapcsolódik leghíresebb győzelmeinek helyszínével. Winx az ausztrál sport ikonja, így kiváló kezdeményezés, hogy neve egy újabb módon is itt marad."

A tribünt a jövő évi Everest napján, 2020 októberében tervezik avatni.

Winx korábbi "otthona", Rosehill Gardens egy szobor felállítását tervezi.

Kép: Duke of Darlo Rd Twitter

süti beállítások módosítása