RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Elment a király

22 éves korában, március 25-én reggel az égi legelőkre költözött Redoute's Choice.

A sors fura fintora, hogy az ausztrál fedezőmének királya éppen akkor távozott, amikor egyik legígéretesebb fia, The Autumn Sun pályafutása csúcsán van.

Redoute's Choice 163 Stakes-nyerőt, köztük 34 Gr1-es bajnokot hagyott hátra, de kiváló utódai révén még sokáig közöttünk fog élni. 

"Redoute Choice életünk szerves része, és most nehéz elképzelni nélküle" - mondta Arrowfield főnöke, a hamarosan életműdíjat kapó John Messara. "Annyit adott nekünk. Az Arrowfieldet a hátára építettük, és mindannyiunknak megadta, hogy teljesüljenek álmaink és ambícióink. Hálás vagyok minden múltbeli és jelenlévő csapattagomnak, akik életének részét képezték, különösen azoknak, akik minden nap gondoskodtak arról, hogy olyan csodálatos élete legyen, amilyet megérdemel. Sokan könnyek között dolgoznak ma az Arrowfieldben. A fiain és lányain keresztül mindig itt lesz közöttünk. Köszönet Redoute-nak, mindenért.” – fejezte be Messara.

És, hogy kik ezek a bajnokok? Felsorolni is nehéz lenne, de ragadjunk ki kettőt. A sprinterkirály Lankan Rupee, és a Golden Slippert nyerő kanca, Miss Finnland.

rc.JPG

The Autumn Sun jövőre az ötödik Redoute’s Choice ivadék lesz az Arrowfieldben Snitzel, Not A Single Doubt, Scissor Kick és Pariah mellett.

Hogy ne csak a halálesettel foglalkozzon ez a bejegyzés. Ezen a jeles napon született a Prix de l'Arc de Triomphe nyerő Rail Link és a csodálatos Danehill, aki Ausztrália mellett Franciaországban, Írországban és Angliában is volt vezető apamén, és kicsit sem mellesleg Redoute’s Choice apja.

Kép: Arrowfield Stud

süti beállítások módosítása