RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Friss hírcsokor

Ma sem maradunk szülinaposok és egyéb érdekességek nélkül.

chantalglamourhero.jpg

Street Sense (Street Cry) 2004-ben, ezen a napon látta meg a napvilágot. Ma ünnepli tehát 15. születésnapját. 2006-ban megnyerte a Breeders' Cup Juvenile-t, majd 2007-ben pedig a Kentucky Derby-t, és a Travers Stakes-t. Jelenleg a világ egyik legnagyobb tenyésztő birodalmában, a Darley-nál áll tenyészménként.

Ma ötéves az a Caravaggio (Scat Daddy - Mekko Hokte), akire a Coolmore csapat tavaly ilyenkor még mint leendő sprintercsillagára tekintett, de a pályafutását mindösszesen 2 győzelemmel zárta, márpedig ez a világ legnagyobb lóversenybirodalmánál nem túl acélos mutató.

Szintén ma ünnepli születésnapját (43) a People magazin által a világ 1000 leggyönyörűbb embere közé beválasztott ex-zsoké, Chantal Sutherland, aki nagyfutamok egész sorát nyerte rövid pályafutása során. Legnagyobb sikereit Game On Dude nyergében aratta a királykategóriában. Ő látható a nyitóképen.  

A mai nap nagyon sikeres volt az Arrowfield Stud számára is. Feltörekvő csillaguk The Autumn Sun (Redoutes Choice - Azmiyna) győzedelmeskedett az 1400 méteres, Group 2-es besorolású Hobartville Stakes-ben is, így jelenleg 7 startjából, 6 versenyt nyert. Miután befejezi pályafutását, az Arrowfield-ben kezdi majd meg új karrierjét, mint tenyészmén, de remélhetőleg addig még sok-sok győzelemmel ajándékoz meg bennünket. A három Gr1-es futamról hétfőn olvashatnak főoldalunkon.

A végére egy rossz hír szintén Ausztráliából. Ma délután szívroham következtében kimúlt Sebring, az anno mindösszesen 130 ezer dollárért vásárolt kiváló versenyló, majd későbbi még kiválóbb apamén. Őt főoldalunkon nagy cikkben fogjuk búcsúztatni a jövő hét folyamán.

Kép: americasbestracing Twitter

süti beállítások módosítása