RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

A világ másik felére

A szépséges zsokéhölgy, Mickaëlle Michel (2018 francia női bajnoka) 2022-ben elhagyta hazáját és Amerikába tette át a székhelyét.

mm.jpg

 

Bő másfél év alatt 18 győztest lovagolt az Újvilágban.

Most ismét országot vált. Holnap Flemingtonban mutatkozik be, ahová hat hónapra szerződött.

"Nagyszerű élmény volt az Egyesült Államokban és homokon versenyezni. Úgy vélem ez lehetővé tette számomra, hogy előrelépjek a lovaglásomban, de örülök, hogy újra füves pályákon és olyanokon versenyezhetek, amelyek jobban hasonlítanak az európaiakra. Ráadásul Ausztráliában sok női zsoké van és tisztelik őket. Hat hónapos vízumom van, de remélem, hogy a hatóságok meghosszabbítják. Még csak egy napja vagyok itt, de biztos vagyok benne, hogy jól fogunk itt élni. Victoria államban lesz a székhelyem. Nemzetközi zsoké szeretnék lenni, mint Damian Lane vagy Frankie Dettori. Számomra nagyon fontos volt, hogy mozogjak és tanuljak, mert minden ország és edző más és másképp dolgozik. Számomra a japán versenyek (gyepen) közel állnak Hongkonghoz és Ausztráliához, így nagyon remélem, hogy a Japánban szerzett tapasztalataim valóban segíthetnek az első lovaglásaimban" - mondta Michel.

A 28 éves lány elmondta, hogy messziről csodálta az olyan sztárok tetteit, mint Jamie Kah, Rachel King és Michelle Payne, és szívesen megtapasztalná ugyanezt a magasságot Ausztráliában.

"Ez az egyik oka annak, hogy idejöttem, mert a lányok sokak bizalmát élvezik itt Ausztráliában, így én is részese akartam lenni ennek. Az egyik legnagyobb probléma a lóversenyiparban, hogy női zsokénak lenni és ugyanolyan lehetőségeket kapni, mint egy fiúnak sok országban meglehetősen nehéz. Az ausztrálok úgy érzik, hogy a lányok is képesek ugyanarra, mint egy fiú, és megnyerhetnek egy-egy nagy versenyt. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek."

Bemutatkozása ma 5:43-kor volt az ötéves herélt, SERENAUR nyergében volt a Honouring Our Jockeys Plate-ben, ahol hetedik helyen értek célba.

Kép: ScoopDyga

süti beállítások módosítása