RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Vezetőváltás a Kincsem Parkban

2023. június elsejétől Szotyori Nagy Ádám váltja a 2014 októbere óta hivatalban lévő Pécsi Istvánt, a Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégiai Korlátolt Felelősségű Társaság élén.

szotyori2.jpg

Ádám reméljük kellőképpen ki tudja majd aknázni azt a lehetőséget, hogy személyében évtizedek óta, de lehet, hogy még sosem látott igazgatója lesz a hazai versenyüzemnek.

Ő ugyanis már az anyatejjel szívta magába a „telivéristálló illatát”, azaz nem külsősként érkezik ebbe a pozícióba. Úgy véljük senki előtt nem ismeretlen a Szotyori-Babochay „pedigré”, amivel Ő rendelkezik. A 196 év alatt talán elsőként és egyedüliként vághat neki ilyen felmenőkkel ennek a végtelenül nehéz és hálátlan küldetésnek. Reméljük a magyar lóversenyzés sokat fog profitálni mindebből.

11 éves volt, amikor édesapja – a most leköszönő vezetéstől egyébként életműdíjat kapó – Szotyori Nagy Tamás vezetésével a Vadaskerti Ménes megkezdte négy éven át tartó verhetetlenségét a Derbyben, és 12 volt, amikor a Kincsem Díjban totális tarolást mutattak be a tökiek, hiszen Lél vezetésével ők adták az első három helyezettet. Természetesen azóta sem sikerült senkinek felülmúlnia ezt a bravúrt.

Ádámra tehát igazán nem mondhatja senki, hogy „nem a mi fiunk kölyke”, ráadásul le sem tudná tagadni, hogy a telivérek imádója. Többször láthattuk őt a Breeders’ Cupon, a Royal Ascoton vagy éppenséggel a Prix de l'Arc de Triomphe-on is. A lovak iránti szeretete persze nem pusztán a mi kedvenceinkre korlátozódik, hiszen edzői pozíciót is betölt a díjugratósportban.

Munkájához sok erőt, kitartást és sikert kívánunk!

Ahogy alkalmunk lesz rá természetesen megszólaltatjuk az új ügyvezetőt.

A Kincsem Park képének bal szélén az új, jobbról a második a távozó főnök.

süti beállítások módosítása