RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Egyből az elitbe

Dubai Honour nagyszabású ausztráliai győzelme azonnal az elitbe emelte Pride of Dubai fiát.

ftce8v0wcaynvce.jpg

William Haggas, newmarketi tréner az elmúlt szezonokokban rendszeres Sydney-i látogatásai során a legmagasabb szintű sikereket könyvelte el, ebbe beleértve a 4 millió ausztrál dolláros (2,66 millió USD/2,14 millió GBP) győzelmeket Addeybb-bel 2020-ban és 2021-ben. Idén azonban már 5 millió volt a pénzdíja a Queen Elizabeth Stakesnek, de ennek trófeáját is sikerült Angliába csempészni.

"Ne becsüljük le - ő egy nagyon jó ló" - mondta Haggas legújabb sztárjáról, aki nívós társaságba került. "Tavaly sosem volt teljesen rendben, amikor néhány jó ló ellen „bokszolt”, valóban top, top lovak ellen" - tette hozzá a tréner.

A Thoroughbred Racing Commentary legfrissebb világranglistáján ez az ötödik pozíciót jelenti. Az első négy helyen nincs változás. Továbbra is a japán szupersztár, Equinox áll az élen 2152 pontjával, őt követi a nyolcszoros Gr1-nyerő Golden Sixty (2106), a szombaton legyőzött, de már kilenc csúcskategóriás győzelmet felmutatni tudó Anamoe (2029), az immár négy Gr1-es győzelem után a Kentucky Derbyre készülő Forte (1937), aki egyedüli háromévesként tanyázik az élcsoportban. Dubai Honour egyébként 11 helyet javítva lépett fel ebbe a pozicióba.

A listát böngészve kiderül, hogy a TOP 20-ban mindösszesen két európai telivér neve látható.

Kép: @racing_nsw Twitter

süti beállítások módosítása