RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

William Haggas

A TDN ezúttal a tavalyi év egyik legnagyobb csillaga, Sea Of Class trénerét szólaltatta meg.

42458-large-800x445.jpeg

TDN: Mi volt a kedvenc versenypillanata az évben?
William Haggas: Mikor Sea Of Class megnyerte a Gr1-es Darley Irish Oaks-t. Megmutatta a klasszisát és gyorsulását, lélegzetelállító lovaglás volt James Doyle-tól. Mind minden klasszikus, egy fontos győzelem volt nekünk és egy hatalmas siker Mrs. Tsui-nak és családjának.

TDN: Megnevezne egy Ön szerint kiemelkedő lovat 2018-ban?
W.H.: Alpha Centauri megsemmisítő győzelme a Coronation-ban egy nagyszerű erőbedobás volt. Roaring Lion Juddmonte-sikere császári volt, de Stradivarius minden versenyét megnyerte, ugyan az egymillió fontos bónusz talán túl erőszakos kampányhoz vezetett, de végülis felnőtt a feladathoz.

TDN: És egy kiemelkedő teljesítményt egy tenyésztőtől, futtatótól vagy trénertől?
W.H.: A legnagyobbat alakítást trénerek között Sir Michael [Stoute, (többek között) Poet’s Word idomára] alakított – a King George egy zseniális verseny volt két ló és lovas között [Poet’s Word és Crystal Ocean], aki egyaránt mindent beleadtak. A látvány varázslatos volt.

TDN: Mi az Ön nagy reménye, ki az Ön nagy reménysége 2019-re?
W.H.: Frankelina. Megjegyzendő, hogy az Oppenheimer család még soha nem nyerte meg a Gr1-es Investec Oaks-t, és ugyan még hosszú út áll a kanca előtt, ki tudja, meddig juthat. És hogy fordul a szerencsénk az Appletree Stud-nál.

TDN: Mi az újévi fogadalma?
W.H.: Személyesen, hogy leadok pár kilót és kevesebb cukrot, cukros terméket fogyasztok. Szakmailag, hogy támogatom az olyan versenypályákat, akik hajlandóak mélyre nyúlni a zsebükben, és kevésbé az olyanokat, akik nem.

Az eredeti interjú a Thoroughbred Daily News sorain jelent meg.

Nyitókép: Racing Post

süti beállítások módosítása