RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Az első klasszikusok - 2. rész

A mének után fókuszban a legjobb hároméves kancák.

tahiyra.jpg

Nézzük itt is az első hat esélyt és néhány érdekesebbnek ígérkező aspiránst az 1000 Guineas (Gr1, 1600 m) kapcsán.

Tahiyra (Siyouni - Tarana, Dermot Weld, RPR 128) nyitja a sort. Mindkét versenyét megnyerte és trénere, az ír varázsló semmit nem bízott a véletlenre. Egy nyeretlen után bedobta a mély vízbe, nem is kellett csalódnia. Két és fél hosszal szállította a Moyglare Stud Stakes (Group 1) trófeáját. Az 1000 Guineas mindkét versenyénél 200-al hosszabb. 3.5 áll a neve mellett, mint odds. Ő látható a nyitóképen.

Meditate (No Nay Never - Pembina, Aidan O'Brien, RPR 125) eddigi pályafutása igazán parádésnak mondható. Hét futás, öt győzelem, két második hely. Nyeretlen után nyert két Group 3-at, és egy Group 2-őt. Majd a Moyglare Stud Stakesben (Group 1, 1400m) második Tahiyra mögött, utána a Cheveley Park Stakesben (Group 1, 1200m) szintén második 3/4 hosszal, a még majd később következő Lezoo után, de a Breeders' Cup Juvenile Fillies Turf (Grade 1 1600m) már két és fél hosszal az övé. Eme eredmények után mégis csak 5.6-szoros pénzt ér jelenleg a győzelme.

Statuette (Justify - Immortal Verse, Aidan O'Brien RPR 116) már közel sem jutott addig mint az előző kettő, mégis már 9-es oddsért kapható. Ugyan mindkét versenyét nyerte, de csak Group 2-ig jutott és csak 1200-ig.

A világklasszis származású Electric Eyes (Siyouni - Love Is Blindness, K. R. Burke, RPR 117) csak annyiban különbözik Statuette-től, hogy a Group 2-es versenyében csak második, igaz 1400-ra. Már 22-es oddsal bír.

Coppice (Kingman - Helleborine, John & Thady Gosden, RPR 107). Egy nyeretlen futás, bár azt abszolválta 1400 méteren, októberben. 24-szeres szorzó.

Dream of Love (Shamardal - Secret Gesture, Charlie Appleby, RPR 112). Sorrendben első, harmadik, második. Listed kategóriánál feljebb nem jutott, ott harmadik. Szintén 24-es szorzó.

Jöjjenek az izgalmasabb nevezettek. A legnagyobb érdekesség, hogy talán csak hárman érdemelnek (ma még) szót.

Lezoo Öt futás, négy győzelem, egy második hely. Nyert Group 3-mat, valamint a Cheveley Park Stakest (Group 1), de 1200 méternél tovább nem futott. 29 a szorzó.

lezoo.jpg

A szépséges Lezoo még kétévesen @mjyharris Twitter fiókjában

Novakai Csak az első nyeretlen versenyét nyerte meg, utána Group szinten nem nagyon tudott vitézkedni. Legjobb eredménye a Fillies' Mile (Group 1) második helye, egy hossznyira a nyerőtől. 44-ért kereskednek vele.

Spirit Gal A francia kanca. Csak, mint külhoni érdekes, hisz eredményei nem teszik azzá. Fabre mester idomítottja csak a harmadik nyeretlen versenyét tudta megnyerni, utána egy Listed-et, de a Breeders' Cup Juvenile Fillies Turf-ben csúnyán, 20 hosszal lemaradva13. Meditate mögött. Nagyon magas, 80-as odds.

Mit mutat a Betfair Sportsbook: Tahiyra 3.75 Meditate 5, Statuette 7, Electric Eyes 13, Coppice 17, Dream of Love 17, Lezoo 13, Novokai 17, Spirit Gal 67

Mind a 2000, mind az 1000 Guineasben a következő rostálás április 18-án lesz. Kíváncsian várjuk, ki hullik ott ki.

Talabér Zoltán, nyitókép: Sporting Life

süti beállítások módosítása