RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Rosie búcsúzik

Ahogyan azt Bredeers’ Cup beszámolónkban olvashatták Rosie Napravnik szögre akasztja (akasztotta) az ostort és családalapításba kezd férjével.

A 26 éves hölgy az első és egyetlen, aki Kentucky Oaks-ot (Believe You Can-nel) nyert, így Churchill Downs vezetése érdemeinek megfelelően, ünnepélyes keretek között köszön el tőle szombaton. Ő ugyanis a pálya történelmének legtöbb Stakes nyerő női zsokéja, az összes győzelmet számolva pedig a harmadik. 2010-ben az első női lovas lett, aki elérte a 10 millió dolláros keresetet, így a legendás Julie Krone-t taszította le erről a képzeletbeli trónról. Annak ellenére, hogy már pár hete nem aktív lovas, még mindig 6. az amerikai zsokéranglistán. 2014-ben 853 versenyéből 189-et megnyert, márpedig ez 22%-os győzelmi mutató. Csak 2014-ben 13.531.663$ nyeremény került a neve mellé. Chantal Sutherland korábbi, és Rosie mostani távozásával nem maradt „ilyen kaliberű” női lovas az Államokban. A “Zsokék” című tv-sorozatból ismert Kayla Stra 15 győzelemmel jelen pillanatban 417. a profi zsokék rangsorában. Főszereplőnkről az America’s Best Racing videócsatornája készített egy rövidke portréfilmet, aminek első része a youtube-on itt látható. A második rész pedig a képernyő jobb oldalán. Ha ezeket megnézik, azt hiszem egyetértenek velünk: egy nagyon kedves, nagyon szerethető alakja búcsúzik a lóversenyzésnek.

Ilyen képeket talán még nem (sokat) láthattak róla 

A hatodik futam után kerül sor a könnyes búcsúra a Winners Circle-ben, azaz a győztesek körében. Akkor egy szupertechnikával készített filmet (is) levetítenek a legnagyobb győzelmeiről, és a május 25-i versenynapról, amikor is Rosie öt nyerőt lovagolt Churchill Downs-ban. Sok boldogságot!

Photos by www.equisportphotos.com 
süti beállítások módosítása