RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Újabb szupercsapat?

Rouget és Reynier partnersége.

321c1eeb-c48d-40b1-b5b0-ec6d2005cad2_1056x743.jpg

Bár áprilisban megírtuk, hogy a 79 éves Andre Fabre és 70 esztendős Jean-Claude Rouget szövetséget köt, hogy egy francia szuperistállót hozzanak létre, úgy látszik ez kútba esett, mert most arról számol be a Jour de Galop, hogy Rouget 2025. január 1-től Jerome Reynier (38) partnere lesz.

Az új „szuperistálló” földrajzilag minden bizonnyal meglehetősen érdekes lesz, hiszen Rouget két bázisát fogja össze a normandiai Deauville-ben és a spanyol határ melletti Pau-ban, míg Reynier jelenleg saját telephelyén és Jean-Claude Seroul privát udvarán működik, mindkettő a Marseille közeli Calasban fekszik.

A 70 éves Rouget az európai versenytörténelem számszerűen legsikeresebb edzője, 2022 augusztusában átlépte a 7000 győztes határt, és Ace Impact a Prix du Jockey Club és a Prix de l'Arc de Triomphe duplája az előző szezonban segített neki megszerezni az ötödik francia bajnoki címet. 

Orvosai tanácsa miatt azonban május közepe óta nem láttak versenypályán, de a bejelentés, miszerint ő és Reynier közös „jogosítványt” kapnak, megnyugtató lesz tulajdonosai számára – akik közül sokan már 40 éve kitartanak mellette.

Rouget a Jour de Galop napilapnak adott exkluzív interjújában a következőket mondta: "Jerome-ot már ismerem néhány éve, és amikor megnéztem, hogyan dolgozik, tetszett nekem. Nem voltunk közel egymáshoz, de nagyon jól megértjük egymást. Az ötlet az év elején jutott eszembe."

Reynier hozzátette: „Istállóink egyesítése 2025. január 1-jén válik hivatalossá, és attól kezdve nevünk együtt jelenik meg a versenykártyákon.”

Kíváncsian várjuk!

Kép: Jour de Galop X

süti beállítások módosítása