RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Magyar győzelmek a Gróf Széchenyi István Emlékverseny első napján

239 start a Gróf Széchenyi István Emlékverseny első napján!

438165465_948139970441328_3432235083138870941_n.jpg

Csütörtökön 11 ország 204 lovasának részvételével kezdetét vette a Gróf Széchenyi István Emlékverseny a Nemzeti Lovardában.

Elsőként a 6-7 éves fiatal lovak léptek a pályára. A fiatalabb korosztály 120, a hétévesek pedig 125 centiméteres magasságon mutatkoztak be a Szuhai Horses díjáért kiírt hiba-idős versenyszámban. Karádi László pályáján 11 akadály és 13 erőkifejtés várta az 53 nevezett párost. A győzelmet a Chacoon Blue apaságú Chacoontano SZ nyergében Szuhai Rodrigo, minden idők legfiatalabb magyar bajnoka szerezte meg. Második ifj. szabó Gábor a magyar tenyésztésű Five Star Conference Z-vel, harmadik Kovács Henri és Talisman.

Szintén 53 indulót számlált az Inter Horse Truck díjáért kiírt 130 centiméteres, hiba-idős Medium Tour mezőnye. A versenyszám végén az már biztos volt, hogy az utolsóként induló Kovács Henri megnyeri a versenyszámot, a kérdés csak az volt, hogy melyik lovával. Tambourinóval villámgyors hibátlant láthatott tőle a közönség, ami azonban csak a második helyre volt elég, The Flash 3 hajszálnyi előnnyel szerezte meg a győzelmet. A harmadik helyen ifj. Szabó Gábor zárt For the Momenttel.

A 25 év alatti lovasok Horse Trans Cargo által támogatott hiba-idős versenyszámában 35 alkalommal szólalt meg az indítást jelző csengő. Az élen Kovács Roland zárt Casallandia PS nyergében. Holtverseny alakult ki a második helyen: a horvát színeket képviselő Indi Šimleša - Camacho páros Jakab Leventével és Casus Bellivel osztozott az előkelő helyezésen.

140 centiméteres magasságon zajlott az első nap legrangosabb versenyszáma, a Big Tour a Nemzeti Lovarda díjáért. A pályán 12 akadály, 14 erőkifejtés várt a lovasokra. A 43 indulótól 18 hibátlan lovaglást láthatott a közönség. Jó ideig a harmadikként pályára lovagló ifj. Szabó Gábor és H-Secret By Boris volt vezető pozícióban, de aztán huszonkettedikként jött, látott és győzött Szuhai Rodrigo Cornettel. Krucsó Szabolcs és Uripoint csak néhány tizedmásodpercnyi lemaradással csúsztak a harmadik helyre. Negyedikként egy cseh versenyző zárt, Natalie Kovarova és Lady-Sina.L.

Akár családiasnak is nevezhetnénk az ötéves lovak kétfázisos versenyszámát, hiszen mindössze kilenc páros vállalta a megmérettetést Paul Schockemöhle díjáért. Az első helyen magyar tenyésztésű ló végzett: a Csuka Balázs által bemutatott Timpex President (Cornet Obolensky × Kannan). Második helyen zárt Szuhai Péter és az Emerald Van'T Ruytershof × Arezzo származású Orald Field. A dobogó harmadik helyét egy szlovák páros szerezte meg, Michal Zak és Cupido-K Van Kattenheye Z.

A napot 41 indulóval a 110 centiméteres, kétfázisos, megszakítás nélküli CSI* VIP Tour zárta az AlpenSpan díjáért. A győzelem a leggyorsabb hibátlan lovaglással Tóth Sebestyéné és Claudius nevű heréltjéé lett, az összes többi helyezést viszont hölgy lovasok szerezték meg. A második, illetve harmadik helynek - a képen látható - Patkó Zselyke Zelinde örülhetett Castro, illetve Claudius nevű lovaival.

A verseny pénteken 8 órától a VIP Tourral folytatódik. A versenyre való belépés ingyenes. A versenyszámokat a Riderline élőben közvetíti.

Forrás és fotó: CSIO Budapest / lovasfoto.hu - Krisztina Hajdu

süti beállítások módosítása