RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Línek tarolt

Úgy látszik a Magyar Derby hercege hazájában is próféta.

dsc_9642.jpg

Többek szerint őt egyből a színpadra kellett volna ültetni a szlovák lóversenyszezon hagyományos évzáró gáláján, ugyanis annyiszor szólították oda az év főszereplőjét, hogy már-már komikus volt a szituáció.

Jaro barátunk – pályafutása kimagaslóan legjobb éve során - elnyerte a két legfontosabb egyéni címet.

Nyolcadjára zsoké-, harmadik alkalommal trénerchampion Szlovákiában.

Mellette szemefénye, Free Folie lett  az est főszereplője. A három kiemeltet, közte két klasszikust (Cena Arvyt, Cena Pat’s Music, Oaks) nyerő Free Eagle ivadék nem csak az Év Lova címet gyűjtötte be, hanem ő lett a legjobb hároméves kanca és a legjobb miler is. Szerencsére mindhárom gálaelőadását élőben láthattuk.

Líneké a legjobb kétéves kanca (Amra), a legjobb idősebb kanca (Blue Bay) és a legjobb szlovák tenyésztés címe (Blue River) is. 

A teljesség igénye nélkül a többi kategóriáról.

Az Év Lovának tulajdonosa, Stajňa Strnisko hatodik alkalommal lett a futtatók bajnoka. Free Folie mellett Abella a St. Leger címet ajándékozta nekik.

Zuzana Kubovicova idomítottja Boulevard Blanqui lett a legjobb kétéves mén, de a csehekhez is három díj került.  Worth Choice a sprinter és idősebb mén/herélt, míg a derbygyőztes, Jardin Michelet a legjobb hároméves mén címet gyűjtötte be.

Gratulálunk a díjazottaknak!

A nyitóképen Línek Free Folie nyergében Juhász Zsóka/Treatteling képén.

süti beállítások módosítása