RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Elképesztő siker - magyar érdekeltséggel

Favorit csoportunkban közöltük a vasárnap szenzációját, nevezetesen, hogy Wonderful Boy (Sea The Moon) 10 hosszal nyerte a kétévesek, 1700 méteres, Gr3-as futamát, a Herzog von Ratibor-Rennent, Krefeldben.

bocskai.jpg

Ez volt Sea The Moon 18. pattern, azaz black-type race győzelme apaménként!

Nem a győzteshez, hanem a futamhoz kapcsolódó érdekesség, hogy annak csúcstartója a lovasok táborában honfitársunk, Bocskai György, aki ugyan Bécsben született 1959-ben, de a lóversenyzés kedvelőinek aligha kell bemutatni az ő család(fá)ját.

Négyszer volt német championzsoké és 1984-ben pályafutása csúcsaként Lagunas-szal német derbyt nyert. 68 Group, közte 7 Gr1-es trófea sorakozik a pocain.

Újabb kapcsolódás, hogy Lagunast minden idők talán legnagyobb német trénere, Bocskai és Peter Schiergen mentora, az 1920-ban Hoppegartenban született Heinz Jentzsch idomította, aki nyolcszoros német derbynyerő és 31x-es champion!

És e futamban is csúcstartó 12 sikerével.

Ötöt nyert közösen - ráadásul zsinórban -  a Bocskai-Jentzsch páros, míg György másik három sikerét, Bruno Schütz-szel és Uwe Ostmann-nal aratta. Utóbbival kétszer. Ma, a képen látható feleségével Carmennel Iffezheimben treníroznak.

És, hogy legyen még egy ráadás. A mostani győztes lovas, az az Andrasch Starke, aki öt évvel annak halála után fosztotta meg Alafi Pétert, a minden idők legeredményesebb német lovasa címtől.

Büszkék vagyunk rájuk!

Nyitókép: Rennstall Carmen und Georg Bocskai facebook. 

süti beállítások módosítása