RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Még mindig nincs vége a flemingtoni csodának!

A Victoria Derby és Oaks, valamint a Melbourne Cup után holnap Bajnokok Napja. 

mral.jpeg

Három futamban 9 (3x3) millió dollárért vetélkednek a legjobbak.

Magyar idő szerint 5:50-kor indul a Champions Sprint. Itt a Manikato Stakes bajnoka, az ötéves kanca, Imperatriz a Favorit. 6:30-kor jön a Champions Mile, amiben immár 11. alkalommal találkozik egymással a két trófeahalmozó, Brightside v The Gator, azaz a Cox Plate két legjobb helyi lova, Mr Brightside és Alligator Blood. (6:4-re előbbi kiválóság vezet.) Ők láthatóak a nyitóképen!

Ketten együtt, közel 19 millió dollárt kerestek eddig.

Ha valaki kicsit tovább alszik, 7:10-kor még elcsípheti a 2000 méteres Champions Stakest, ahol több történelemírásnak is szemtanúja lehet. Zaaki sikere esetén  első ló lehet, akinek háromszor sikerülne megnyernie ezt a kiírást. Nem lesz egyszerű, hiszen a Leroidesanimaux ivadék immár kilenc éves.

„Van róla egy nagy fotó a hálószobám falán" – mondta Kah. „Ő egy nagyon különleges ló számomra, és valószínűleg vele teltek a legjobb napjaim a versenypályán.”

ausztral_hetvege.png

Másrészről a győzelem, a pillanatnyilag legmagasabban jegyzett női lovasnak, Jamie Kah-nak a 10. Gr1-es trófeát jelentené. (Mivel a másik két futamban Jamie nem lovagol, így most csak egy vasat tart a tűzben a királykategóriában.) Ráadásul nem is ők a favoritok, hanem az ír tenyésztésű Teofilo ivadék, West Wind Blows.

Márpedig a héten nyert már egy Teofilo ivadék, egy jelentős futamot Ausztráliában.

Ugye emlékeznek ki volt az?

Egyébként a legeredményesebb aktív hölgyzsokék:

Hollie Doyle (UK) 9 Gr1-es győzelem

Jamie Kah (AUS) 9

Rachel King (AUS) 5

Hayley Turner (UK) 3

Chantal Sutherland (USA) 3

Marie Velon (FRA) 2

Nyitókép: racenet X

süti beállítások módosítása