RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Micsoda nap

A győzteseknek biztosan emlékezetes marad, de talán mindannyiunk számunkra is.

carlos_ray.jpg

Rögtön Farkas Leventének, aki Shadow of Night-tal (Dabirsim) megnyerte az év második csikóversenyét is. (Igazán csak zárójelben: mindkét jó kétévese francia tenyésztés. Ennek holnapi cikkünkben is lesz jelentősége.) Amikor az első futam után gratuláltunk neki a ringben, azt mondta: „Mióta idomár vagyok még nem sikerült dupláznom. De szép lenne, ha Miley Irish megszolgálná a Turf szerkesztőinek bizalmát (hogy favoritnak jelölték) és megnyerné a Gutai János emlékversenyt.”

Nos, ez nem következett be (mert azt Expect No Mercy (Tin Horse) nyerte), de Levi mégsem logó orral távozott, hiszen a dupla hamarabb összejött, mint várta, ugyanis a második futam is az övék lett. A Bonta Ferenc emlékverseny nyerője, az egészen parádés pedigrével rendelkező Sprinter (Makaam) is nála áll tréningben. Őt is Benkő Ádám „hozta át” elsőként a célon. Gratulálunk a csapatnak az első duplázáshoz. Ők a ZL Photos következő képén Sprinterrel!

a_duplazo_csapat.jpg

Már a versenynap előtt tudtuk, hogy a nap sztárját a Janek Géza emlékversenyben láthatjuk majd. Molnár Gyöngyit élő adásban szólaltattuk meg a ringben, amikor is a trénerasszony elmondta, hogy bízik Carlos Ray győzelmében, de ez számára csak egy felkészítő futás lesz a derby-napi Flandorffer Tamás emlékverseny előtt. Hát mit mondjunk? A Sioux Nation ivadék alaposan bemelegített, sőt üzent a riválisoknak ezzel a vártnál talán könnyebb, három és félhosszas győzelemmel.

 

A győztesek körében megkérdeztem ifj. Kozma Istvánt, hogy Carlos Ray közelít e képességben, a tavalyi szezont sprintercsillagához, Mágnás Miskához. Pityu erre nem mondott sem igent, sem nemet, de úgy véli egyértelműen az idei rövidtávú versenyek egyik legfőbb szereplője lehet a Sztankov Racing II. legfrissebb üdvöskéje. Ő látható a nyitóképen.

Molnár Gyöngyivel vasárnap fogjuk rögzíteni nagyinterjúnkat, amikor is megpróbáljuk követni az igencsak szerteágazó tevékenységét, de azt majd csak a derby utáni kisszünetben fogjuk közölni, amikor picit lazábbak, könnyedebbek lesznek a hétköznapok, és elmúlik a derby előtti felfokozott hangulat.

A nap minden nyerőjének gratulálunk természetesen, így Ribárszki Sárának is, aki a Németh Ferenc emlékkupa sorozatban immár második alkalommal győzött, most éppen Berenice (Nordico) nyergében, akit nem mellesleg édesanyja treníroz.

A versenynapon tudtunk pár szót váltani Dr. Husvéth Ferenc professzor úrral, aki a végül második Címer révén érdekelt volt a Nyeretlenek Versenyében.  Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem prominense mostanság gyakori vendég a Kincsem Parkban és örömmel mesélt nekünk a fenékpusztai nagy beruházásról és tervekről. A következő hetekben, hónapokban érdemes lesz figyelni a magyar lóversenyzés egyik legfontosabb, legikonikusabb helyszínének történéseit.

Már a pénteki cikkünk megjelenése után írtam egy üzenetet Szuna Szabolcsnak, hogy akár két győzelmet is arathatnak az első kánikulai napon. A feltételes módból aztán kijelentő lett, hiszen előbb Keszkenő (Star Fury) nyerte meg a Scheibal József emlékversenyt, majd zárásként The Little T (Decorated Knight) vesztette el a nyeretlenségét. 

Mindkét esetben Kun Ferenc volt a lovas, akinek a napzáró győzelem, pályafutása 10. sikerét jelentette.

Utóbbi információt Spendel Marianntól kaptuk. Köszönet érte. A szenttamási teamnek is gratulálunk természetesen. Szabi szívének pedig talán az előbbi győzelem lehet kedvesebb, hiszen pályafutása végén ő idomította a korábban (Papp István II. irányításával) Kincsem Díjat nyerő Star Furyt.

star_fury.JPG

A végére engedjenek meg egy személyes megjegyzést. Négy idomár is figyelmeztetést kapott "istállószemélyzetének nem megfelelő öltözéke miatt". A néző természetesen abban jön a lóversenyre amiben akar, (hiszen az ő kegyeit keressük), de a jártatóban és a győztesek körében nem megengedett a strandpapucs, rövidnadrág, ujjatlan póló és ehhez hasonló viseletek. A miénk egy csodálatos, 300 éves sport a maga írott és íratlan szabályaival, amelyek mindannyiunkra nézve kötelezőek! Őseink lefektették az alapokat, nekünk csak követnünk kell őket. Ez talán nem túl nagy elvárás.

Sok erőt kívánunk a vezetésnek ahhoz, hogy ezt a szabályt a jövőben is be tudják tartatni minden e területre belépővel.

Június 25-én következik a 101. Magyar Derby előtti utolsó versenynap. Fokozódnak az izgalmak!

Holnap ugyanitt a 103. Cseh Derby beharangozójával jelentkezünk.

Képek: ZL Photos

süti beállítások módosítása