RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Forte: pozitív

Isten malmai lassan őrölnek, de ennyire?

forte.jpg

A Kentucky Derby legfőbb favoritja, de ott kisebb sérülés miatt mégsem induló Forte szervezetében meloxicam nyomaira bukkantak. Ez egy nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer, ami természetesen tiltólistán van.

Ezzel önmagában semmi gond nem lenne, csak éppenséggel a vizsgálat tárgyához tartozó Hopeful Stakest, 2022. szeptember ötödikén futották!  Hiába, a jó munkához idő kell.

Ezért csak most kapott 10 napos eltiltást és 1000 dolláros pénzbüntetést a Hírességek Csarnokába választott tréner, Todd Pletcher, aki elmondta: „Belső vizsgálatot folytattunk és nem találtunk olyan alkalmazottat, aki használta volna ezt a szert."

A ló tulajdonosát kissé jobban feldúlták a történtek. Mike Repole ugyanis azt mondta, pert indít, ha a kizárást nem helyezik hatályon kívül.

"20 millió dollárt költöttem lovak vásárlására, most majd 20 millió dollárt fogok költeni a bírósági küzdelemre.”

A szuperfavorit egyébként nem indulhat a Hármas Korona második ágában, a Preakness Stakesben sem, ugyanis ha egy lovat egészségügyi okokból visszaléptetnek egy verseny előtt, az automatikusan 14 napos orvosi tiltólistára kerül. Márpedig vele pontosan ez történt.

 

süti beállítások módosítása