RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Szlovák klasszikusok

Jelentős cseh és szlovák, kisebb osztrák és német futtatási kedv jellemzi az idei első klasszikusok napját Pozsonyban, de sajnos magyar indulókért most nem szoríthatunk.

A HUN szóra keresve a startlistákon mindössze a tenyészhelyet illetően kaptunk két találatot, de a hároméves Snowboard-ot Markus Geisler (AUT), míg a négyéves Shamal Emmit Zuzana Kubovicova (SVK) adta indulónak a keretprogram kisebb futamaiba. Dióspusztai tenyésztésűek mindketten.

Szlovákiában is megkezdődik tehát a klasszikus szezon, hiszen csakúgy, mint nálunk és csakúgy, mint Angliában, ezen a hétvégén állnak az első komolyabb erőfelmérő előtt a háromévesek.

Hogy mik a klasszikus versenyek, ezekről itt írtunk.

Némi eltérés mutatkozik a megszokottaktól abban, hogy északi szomszédainknál a mérfölddel ellentétben 1700 méter a táv.

Nyolc futam a programon, amelyekből értelemszerűen kiemelkedik a két hároméves találkozó.

A 31. Jarná cena kobýl (csak kancák 19 ezer euróért) négy ország lovainak találkozója, mert a csehek, szlovákok, osztrákok mellett még a müncheni Michael Figge is indulót adott. A lovasok vonatkozásában is régión átívelő sztárparádét láthatunk, mert a jól ismert krekklovasok mellett az olasz Pinna és a francia Ruist is elkötelezte magát.

 

Figge lovát, A Stolen Kiss-t viszont a tavaly Shabanaval győztes, Martin Laube lovagolja. A Brazen Beau apaságú francia tenyésztés futására különösen kíváncsiak vagyunk, mert március 30-án már nyert egy 1800 méteres, 25 ezer eurós hendikepfutamot Chantillyban, márpedig az ide meglehetősen jó ajánlólevél. Start 16:15-kor!

A 31. Veľká jarná cenaban (mének és kancák számára nyitott, 19 ezer euróért, 16:55-kor) viszont csak Csehország és Szlovákia legjobb talpon lévő háromévesei feszülnek majd egymásnak. A 12 mén közül öt érkezik Csehországból. Ezt a klasszikust is Laube nyerte tavaly, aki most Royal Catatumbo-t üli a Vimar istállónak, azaz Zuzana Kubovicának.

Kiváló szórakozásnak ígérkezik a pozsonyi program, amelyről a jövő héten olvashatnak majd ezeken a hasábokon, de ha az időjárás megengedi a megszokott pár élő bejelentkezéssel felbukkanunk majd, de most nem a Magyar Turf Club, hanem a Racing Portal facebook oldalán.

Nyitókép: Juhász Zsóka/Treattelling

süti beállítások módosítása