RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Hajrá magyarok!

Nyolc futammal folytatódik a szlovák galoppszezon.

picasso_blue.jpg

A szombati találkozó ismét nemzetközi lesz, hiszen 4 ország 72 lova - , a házigazdák mellett, az osztrákok, a csehek és mi, magyarok - száll majd harcba a díjakért.

A nap kiemelt versenye, a 25. Veľká aprílová cena, azaz a 25. Áprilisi Nagydíj 17 órakor, ahol 1800 méteren, 5800 euróért vetélkednek a legjobb négyéves és idősebb telivérek. A tízfős mezőnyben láthatjuk a régió egyik klasszisát, a legutóbb a 600 ezer cseh koronás Velká cena Prahyt nyerő Ideal Approach-ot. A bökkenő csak az, hogy ezt a versenyt 2022 áprilisában futották, azóta pedig eltűnt a szemek elől, a vélhetően laboráló Lubos Urbánek idomítás. Mellette indulónak adták még a prágai nyitónapon győztes, Zariyannkat, és a nálunk 2019-ben Lovaregyleti Díjat nyerő Palmerat is.

Persze sokkal jobban érdekel minket, hogy Rahim Etemovic két lovát is láthatjuk itt.

My Craft (lovasa: Milan Konkolj) nem futott a budapesti St. Leger óta, ahol nyolcadik lett. Picasso Blue-ban (David Liška) már van egy verseny. Ő negyedik volt a Fenékpusztai Díjban április 9-én.

Mellettük még Di Domenica Sweety-nek (Milan Konkolj) szurkolhatunk, aki szintén egy 1800 méteres, de csak háromévesek számára nyitott futamban áll starthoz (16:30-kor), és ő is április 9-én, a nyeretlenek versenyében kezdte idei szezonját. 

Mivel mindhárom magyar induló Maronka idomítás, így megkérdeztük Gábort mit vár lovaitól a szombati napon?

"A háromévesünkkel nem lehet más a cél, mint a derby. Mivel elégedettek voltunk a budapesti futásával és a ló nagyon jól érzi magát, őt azért írattuk be, hogy pénzt keressen. Picasso Blue 63-as formát futott topsúllyal, a számára talán kicsit rövid távon, ezért döntöttünk úgy, hogy fusson, ráadásul ő szereti a keményebb gyepet. My Craft télen egy herélésen esett át. Ő még nincs top formában, így számára ez egy felhozó verseny lesz a 2200 méteres Bábolnai Díj előtt."

maronka_gabor.png

Gábor lesz egyébként a Racing Portal következő interjúalanya. A Magyar Lóversenyzés egyik legsikeresebb trénerének szavai vélhetően májusban lesznek olvashatóak. Holnap pedig ifj. Fejes Lajos áll majd a kormányrúdnál nálunk.

A ZL Photos szuperközelijén Picasso Blue. Köszönet érte!

süti beállítások módosítása