RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Nyílt nap a cseh ménesekben

Nem csak a szakmai szereplők számára érdekesek ezek a rendezvények.

img_1789_jpg_a_gajda_my_taky_taky_klara_mirissa.jpg

A három nagy, európai lóversenynemzetben (Franciaország, Anglia, Írország) évek óta sikerrel zajlanak ezek az események, amikor is a kapukat megnyitják a látogatók előtt. A közönség testközelből láthatja és csodálhatja azokat a világsztár fedezőméneket, akiknek pár évvel ezelőtt még tizezrek tapsoltak, ma viszont már másik szerepkörben kell bizonyítaniuk.

Három kimaradt esztendő után a Luca Racing is megrendezte – szokásosnak nevezhető - nyílt napját. A ménes a csehországi Bošovice-ben található, Budapesttől közel 500 kilométerre.

"Magam is meglepődtem, mennyi idő telt el azóta, hogy 2019 márciusában megtartottuk az utolsó nyílt napot. Azt kell mondjam, nagyon várom, kellemes felüdülés lesz számunkra. Véleményem szerint ezek a rendezvények nagyon fontosak a lóversenyzés népszerűsítésében és a nézőkkel való közvetlen kommunikációban. Mindkettőre nagy szükségünk van. Úgy érzem, amikor az emberek személyesen eljöttek megnézni minket, akkor később sokan szurkolni kezdtek nekünk.” - mondta Václav Luka a hagyományos rendezvény megújulásáról. A mesterről pár nappal ezelőtt már olvashattak, hiszen nála áll tréningben Gajdos Zsolt, Klára nevű lova.

A képen WANNA GO (Wireless (FR) - Waka Laura (IRE) )

"Az érdeklődés mindig óriási. Ezzel igyekszünk felkelteni a fiatalok érdeklődését és a lóversenysport felé csábítani őket. Mára négy olyan lovasunk is van, akik tizenhárom éves koruktól kezdtek hozzánk járni a nyílt napoknak köszönhetően” – ezek már az élő legenda, František Holčák fiának, Radek Holčáknak a szavai, akinek szinte a cseh-szlovák határon fekvő, festői Velké Karlovice városában található az istállója. 

A szomszédos Németországban április 15-én nyitják meg az istállók kapuit a látogatók előtt.

Képek: Pavla Pechmanová/Luka Racing Facebook

süti beállítások módosítása