RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Az amerikai legjobbak

A kiváló szaklap, BloodHorse folytatja lemerülését az Equibase statisztikáiba, hogy kiemelje onnan a sportág tavalyi szezonjának néhány vezetőjét.

kepkivagas_1.JPG

2022-ben a képen látható Flightline volt az egyértelmű főszereplő, aki 4 255 000 dollárt keresett, valamint az Equibase Speed Figures (nem egyenlő a Beyer Speed Figures-zal) két legmagasabb értékét produkálta. 127 a BC Classicért, 128, a majd húszhosszas Pacific Classicért.

"Csak igyekeztem tartani magam, hogy ne kezdjek el annyira sírni, hogy ne lássam, amikor a célegyenesbe ér" - mondta Jane Lyon, tenyésztő és társtulajdonos, a Pacific Classic után.

A pénzkereseti listát értelemszerűen Country Grammer vezette, aki Dubaiban és Szaúd-Arábiában is sikerrel versenyzett és majd 11 millió dollárt keresett.

Ha pusztán a győzelmek számát nézzük, Beverly Park volt a legjobb, aki tizenötször (!) haladt át elsőként a célon. Ez a csodálatos telivér szinte egész évben talpon volt és öt állam nyolc pályáján nyert futamot, az utolsót, szilveszter napján Fair Grounds-ban. 30 indulása miatt a szaklap Iron Horse-nak nevezi.

"Nagyszerű személyisége van" - mondta Norman "Lynn" Cash tulajdonos-tréner.

Íme a 15 győzelem egyetlen videóban:

A (2022-ben) veretlen lovak között Bella Dona emelkedik ki hét sikerével. Attila's Storm lánya három black-type győzelmet jegyzett tavaly. A már nem makulátlanok között a kilenc győzelmet elérő Palace Girl volt a legeredményesebb kanca.

A bevételek alapján a királynő Malathaat, aki zsinórban három Grade 1 győzelemmel és $2,055,675 bevétellel zárta a 2022-es esztendőt. Az Equibase Speed Figures legjobb kancái: Caravel (BC Turf Sprint) és Aidan O'Brien idomítottja, Tuesday (BC Filly & Mare Turf) egyaránt 122-vel.

Nyitókép: BloodHorse

süti beállítások módosítása