RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Tizenhárom nap

Búcsú Jeles Esztertől.

cikk-nyitokep-800x445.png

Tizenhárom nap reménykedés, tizenhárom nap fohászkodás – mindhiába. Jeles Eszter 2021. szeptember 18-án az égi versenypályákra tette át székhelyét.

Őszinte részvétem!

Milyen könnyű kimondani e szavakat, de mit érezhet a szavak címzettje?

Mit érezhet Eszter családja, akik – az édesanyja kivételével – nem lehettek lányuk, testvérük mellett, hiszen Ő, nyíregyházi otthonától 1000 kilométerre küzdött az életéért?

Hogyan fogadhatja a részvétnyilvánításokat Máté, aki tizenhárom napon át szerelme kezét fogva imádkozott, annak mielőbbi teljes felgyógyulásáért?

Hogy is írja Müller Péter?

A szeretetben nincs felejtés. Ezért megrendítő, ha elveszíted azt, akit szerettél: a halál olyasmit kér tőled, ami lehetetlen – hogy felejtsd el, akivel egy vagy. Soha senki sem tudta ezt megtenni.

Mi sem. Szombaton koraeste mindannyiunkat letaglózott a hír.

Esztert elvesztettük.

Nehezen értettük, hiszen édesanyja arról adott hírt, hogy az állapota stabil és „a vérzés és az ödéma az agyban folyamatosan szívódik fel.” Tudtuk persze, hogy ez nem gyerekjáték, de a szívünk egészen más irányba terelte volna a dolgokat.

A sors fura fintora, hogy akik nem ismerték őt közelről, azok úgy fognak rá emlékezni, ahogyan ritkán láthatták: felhőtlenül örülni.

eszter-istanbul.jpg

Ugyanis rövid életének utolsó képei azok, amikor megnyerte a Fegentri sorozat törökországi állomását, amelyet – Vonczem Gabriellától értesülvén – még sosem nyert meg magyar lovas.

A szívünkben kavargó érzések mellett, lapunk is gyászol, hiszen Eszter húga, Anna korábban a Racing Portal kötelékébe tartozott. Ő volt instagram fiókunk kezelője. Fiatal kollégánk így búcsúzik nővérétől:

Angyalok kísérjék utadat! Nyugodj Békében! Őszinte részvétünk a családnak!

Jeles Eszter (1998.12.03 – 2021.09.18)

Midőn a roncsolt anyagon
Diadalmas lelked megállt;
S megnézve bátran a halált,
Hittel, reménnyel gazdagon
Indult nem földi útakon,
Egy volt közös, szent vigaszunk
A LÉLEK ÉL: találkozunk!

     Arany János

Eszter 2021. szeptember 4-én nyerte meg a Fegentri arablovas körverseny isztambuli futamát, DEGER nevű lova nyergében, majd másnap szeptember 5-én bukott TOMS nevű angol telivérével súlyos koponyasérülést szenvedve. Szeptember 6-án megoperálták, de tizenhárom nap küzdelem után elvesztette élete legfontosabb versenyét. Magyarországi karrierje során hét győztest lovagolt a Kincsem Parkban, de többször láthattuk őt a Nemzeti Vágta budapesti döntőjében is.

eszter-montazs.jpg

 

Eszter 2019-ben kétszer is nyilatkozott nekünk. Ezekkel az interjúkkal is emlékezünk rá.

süti beállítások módosítása