RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Goodwoodi szösszenetek - ötödik rész

Véget ért a Glorious Goodwood, jöhet az esküvő.

wonderful_tonight.jpeg

Sajnos lefutották a Goodwood Festival utolsó futamát is, így mostantól egy esztendőt várnunk kell a következő felvonásig.

A mai nap legfontosabb összecsapása a Gr 2-es Lillie Langtry Stakes (2800 m) volt, ahol William Buick bebiztosította bajnoki címét. Az emlékezetes nyarat produkáló norvég fiúnak ez volt a hetedik győzelme az öt nap során, így senki nem tudta veszélyeztetni trónját.

A képen látható Le Havre ivadék, Wonderful Tonight remekbeszabott győzelmet aratott, így továbbra is él a  Prix de l'Arc de Triomphe álom David Menuisier tréner és a tulajdonos Christopher Wright számára.

"Talán feszegette a határait, de ne feledjük ez nem az ő távja. Mégis világosan bizonyította, hogy Ő egy elsőosztályú kanca." - mondta a lovas.  A nem akármilyen eredménysora pedig a tweetben látható.

A szombati hős, a  Yorkshire Oaks (talán Deauville) - Prix Vermeille útvonalon érkezhet az Arc-hoz. Amennyiben Le Havre lánya eljutna Párizsba, ott biztosan francia lovasa lesz, hiszen Buick-nál ő legjobb esetben is csak harmadik opció lehet Adayar és Hurricane Lane mögött. 

Jöhet az esküvő. A 33 éves zsoké holnap vezeti oltár elé kedvesét, Jane Duncant, aki meglehetősen régen vár erre a napra, hiszen 2012 óta alkotnak egy párt és már egy kisfiuk is van.

72169034_2623145877903660_5418364208456408200_n.jpg

Foto: Jane Duncan instagram

A zsokék bajnoka a friss vőlegény lett 7 sikerével, a trénereknél Andrew Balding 5 győztesét vezethette vissza. A futtatóknál a Shadwell a csúcson 4 győzelmével, míg az apamének ezen összevetésében No Nay Never és Showcasing egyaránt 3-3 győztes utódjával büszkélkedhet.

Fantasztikus öt nap volt. Köszönjük az élményt!  Battaashnak is!

Nyitókép: Racing Post

süti beállítások módosítása