RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Goodwoodi szösszenetek - harmadik rész

A norvég nagy napja. Buick triplázott.

e7eqejzviaouimf.jpg

Tegnap azt a kérdést tettük fel, lesz-e triplázó a meeting harmadik napján. Jelentjük tisztelettel, lett. William Buick három győztest lovagolt. No, de ne szaladjunk az események elébe.

A nap fénypontja a 2000 méteres kancaverseny, a Nassau Stakes volt, amelyben mindössze hat ló állt startboxba.  A futamot az ötéves Lady Bowthorpe (Nathaniel) nyerte biztosan, másfél hosszal. Hogy ez a győzelem mit jelent? Sokaknak az álmok valóra válását, hisz mind Emma Banks tulajdonosnak, mind Kieran Shoemark zsokénak ez az első Group 1 nyerője, de a tréner William Jarvis is 1994 óta vár erre. Akkor nyert utoljára a legmagasabb szinten. 

"Kieran csodálatosan lovagolt. Tudom, hogy Williamnek volt már egy hasonló győzelme, de akkor még dinoszauruszok legeltek a pálya környékén. Minden az ő érdemük, én tényleg csak annyit teszek, hogy fizetem a számlákat."- mondta a zenei mogul hölgy.

Mindössze 28 ló áll Jarvis mester istállójában, személyzete is csupán nyolc-tíz fő. Ráadásul sokan tudják, hogy leplezetlenül elsírta magát Lady Bowthorpe Falmouth Stakes-beli szerencsétlen futása után, így már most ők a találkozó legnépszerűbb győztesei. "Talán lesz még két-három lovam a mai nap után."- szerénykedett. A győztes páros a képen.

És akkor Buick. Kezdte az első futammal a Kincsem Handicap-el és, mint ahogy az első napot keretbe foglalta, itt is az utolsó két versenyt hozta. Ezzel már egyedüliként öt győzelemnél tart a fesztiválon. Szenzációs nyara van eddig az Oslóban született fiúnak, hiszen ne feledjük: szombaton ő nyerte a Kinge George-ot is.

A koronavírus járvány és a Brexit okozta utazási nehézségek miatt idén sokkal kesvesebb a külföldi induló, de megvan az első külföldi, nevezetesen ír siker is. A Gordon Stakes-t (Gr3, 2400m) Ottoman Emperor (Excelebration) szállította Johnny Murtagh trénernek és az O T I Racing-nek.

A kétéveseknek kiírt Gr2-es Richmond Stakes trófeáját favorithoz méltóan Asymmetric (Showcasing) nyerte szép küzdelemben. Még az ötödik is csak másfél hosszal volt mögötte. 

Group 1 verseny ugyan nem, de ma is lesznek izgalmak, hisz starthoz áll az ötödik itteni győzelmére készülő szupersprinter Battaash, valamint az óriási reménység, a még veretlen Sea The Stars ivadék, Baaeed is, mindketten a Shadwell színeiben.

Kezdés a szokásos 14:50-kor. Jó szórakozást!

Talabér Zoltán, kép: bet 365 Twitter

süti beállítások módosítása