RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Ez már háború

A hadüzenetet elküldte a Ballydoyle és nem kevesebb, mint féltucat indulót adnak a Királynő ellenében, a szombati King George VI and Queen Elizabeth Stakesbe.

edxmkhkxgaanykq.jpg

Mielőtt rátérnénk a résztvevők ismertetésére, fontos elmondani: „a King George” manapság már  nem tesz eleget az 1951-ben elgondolt küldetésének, nevezetesen, hogy a legfontosabb évjárat összehasonlító legyen nyár derekán a háromévesek és az idősebbek között derbytávon.

Sokan rávághatják most: ebben a furcsa szezonban nem hét, hanem csak három hét telt el a Derby óta, és nem elvárható a háromévesek újbóli terhelése derbytávon, ami igaz is lenne, de…

a 2015-2019 közötti kiadásokban mindösszesen öt hároméves indult.

Az idei összecsapás igazi háború lesz, hiszen a hat O’Brien ló mellé John Gosden ad kettőt.

kg2020.png

A 2017-es és 2019-es versenyt nyerő szuperkanca, annak ellenére is a futam kimagasló favoritja, legutóbbi két versenyében kikapott. Azonban még mindig Ő a Királynő! Még mindig Őt szeretné mindenki legyőzni, ahogy most a Coolmore is.

Igen. Ma reggel hat lovunkat tartottuk még versenyben, és ebben a szakaszban mind lehetséges futók." - mondta O'Brien hétfőn a Racing Postnak. "Látni fogjuk miként mennek a dolgok, de elégedettek vagyunk valamennyiük jelenlegi formájával. Magical-lal minden rendben volt a Pretty Polly Stakes (G1) győzelme után. Szintén elégedettek voltunk Japan mindkét futásával ebben az évben, így bizakodva várjuk a versenyt.

A mezőny nyolc indulója közül hat Gr1-bajnok, sőt még a két vezető ló (Fanny Logan (G) és Sir Dragonet (O’B) is Group nyerők.

Enable legutóbbi futásakor verte Japan-t és Magic Wand-ot is, azonban a táv most négyszázzal hosszabb lesz. A súlyközlés még nem volt meg, így nem tudjuk ők, hárman hogy állnak majd egymáshoz képest.  Nathaniel lányának legnagyobb ellenfele, az eddig közölt oddsok alapján, Magical lehet, azaz a két kanca háborújára számíthatunk leginkább, amely a képen látható két trénerlegenda történetének újabb fejezete is egyúttal. Az eddigi ütközetek azonban elég egyoldalúak, hiszen a párharc 5:0-ra áll Khalid Abdullah büszkesége javára.

A nyár, ha nem az év legnagyobb szenzációját szombaton, 16.35-kor futják Ascot szent gyepén. Megbocsáthatatlan hiba lenne kihagyni a futamot. Már csak azért is, mert a 69 éve íródó történelemnek nincs  még háromszoros győztese. Most lehet.

Nyitókép: @RacingBreaks Twitter

süti beállítások módosítása