RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Elment a bajnok

Egy tragikus, paddockban bekövetkezett baleset következtében 13 éves korában kimúlt, a 2011. évi Melbourne Cup nyerője, Dunaden.

A bajnokot otthonában, az angliai Overbury Stud-ban érte el a végzet.

Dunaden (Nicobar-La Marlia) 2006-ban Franciaországban született, de az öreg földrészen nem tartozott a szupersztárok közé. 2011 áprilisában került Mickael Delzangles istállójába és kezdődött az igaz diadalmenete. A mester nem félt az ausztrál kihívástól és Dunaden meghálálta a bizalmat. A Geelong Cup megnyerése után jó eséllyel várta a Melbourne Cup startját, amit drámai küzdelem után meg is nyert. Íme:

A lendület továbbra is kitartott, így decemberben a Hong Kong Vase-t is magabiztosan nyerte. 2012 nyarát Európában töltötte, ahol nem sikerült győzni, de októberben, Ausztráliában a Caulfiled Cup-ot is behúzta. Ez látható a képen. Ezt követően már nem gyarapította győzelmei számát, de így is 3 földrészen nyert versenyt, és háromszoros Gr1-es bajnokként vonult ménesbe.  A Qatar Racing lova 46 versenyéből tízet abszolvált sikerrel és több mint 9 millió ausztrál dollárt keresett (korábbi) tulajdonosainak.

A 2019-ben 3 ezer angol fontért fedező ménnek még nincs igazán kiemelkedő utódja. 

Minden zsoké álma voltál, hiszen a szíved tetted a pályára. Köszönöm neked, amiért megadtad nekem életem egyik legnagyobb győzelmét, a Melbourne Cup-ot.” – búcsúzott tőle a sztárzsoké, Christophe-Patrice Lemaire.

Kép: Melbourne Racing Club‏ twitter

süti beállítások módosítása