RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

George Dunton Widener, Jr.

Már életében olyan társaságba került, amiről legtöbben csak álmodhatnak.

1962travers-800x445.jpg

George Dunton Widener, Jr. (1889. márc. 11., New York City – 1971. december 8., Whitemarsh Township, Pennsylvania) üzletember, versenyistálló tulajdonos.

Gazdag családba született. 23 éves korában elvesztette édesapját és testvérét, akik a Titanicon utaztak.

Nagybátyja, a neves műgyűjtő, a Washingtoni Nemzeti Művészeti Galéria alapítója Joseph E. Widener egyúttal a Belmont Park vezetője, és a floridai Hialeah Park lóversenypálya építője volt. Ő terelgette a lóversenyzés irányába unokaöccsét. A képen is együtt láthatóak. 1916-ban az Erdenheim Farm-on kezdte meg a tevékenységét, majd később tulajdonába került az Old Kenney Farm Farm, ami ma Green Gates Farm néven üzemel Kentucky államban.

Nagyrabecsülését mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Widener a National Museum of Racing and Hall of Fame elnöke valamint a Jockey Club és a New York Racing Association tiszteletbeli elnöke is volt.

Mindössze azon szűk, ötfős csapat tagja, akik megkapták az „Exemplars of Racing” azaz (talán így fordítható) a „versenyzés példaképei” kitüntetést.

Legjobb lova az 1962-ben Belmont és (a képen éppen) Travers Stakes-t nyerő Jaipur, de Eight Thirty, Jamestown, What a Treat, és Bold Hour is sikeres volt a versenypályán.

82 éves korában hunyt el ott, ahol minden kezdődött számára az Erdenheim Farm-on.

Szerző: Mérges Enikő, kép:findagrave.com, americasbestracing.net

süti beállítások módosítása