RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Johnny Murtagh

Mai főszereplőnk az Irish Oaks-ot hatszor is megnyerő zsoké.

johnnymurtagh-800x445.jpg

Johnny Murtagh (született: 1970. május 14.) fiatal korában több sportágat űzött, de később egy rádiós interjú keretein belül egy néző felhívta Murtagh anyukája figyelmét, fia testi adottságaira hivatkozva, ezzel egyúttal utalva a zsoké karrierre.

2008-ban 19 Gr1-es győzelmet tudhatott magáénak egyetlen szezon folyamán, ezt követte 2009-ben további 10 siker, beleértve az Ír Derby-t, a Sussex Stakes-t, a St. James’s Palace Stakes-t és az Ascot Gold Cup-ot, történetesen ebben a két évben volt zsoképályafutásának legsikeresebb időszaka.

Európa számos nagy versenyében győzedelmeskedett, így természetesen Royal Ascot összes futamában is, több mint 100 Gr1-es futamot nyert, mindezek tetejébe ötszörös bajnok hazájában!

2014. február 25-én szögre akasztotta a lovaglócsizmát, hogy a tréneri hivatására koncentrálhasson. Akkori nyilatkozata alapján így több időt tud tölteni feleségével és öt gyermekével.  Murtagh trénerként még vár a legmagasabb kategóriás győzelmére, de kisebb sikereket már aratott.

Szabó Enikő, Fotó: amwestentertainment.hostguardian.com
süti beállítások módosítása