RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Personal Ensign

A kis pej kanca menetelése 1986-ban kezdődött, már kétévesen felfigyeltek rá hogy különleges képességű telivérről van szó.

f32768ac2bb84a73aa8198c68e9dc8f9.jpg

Private Account és Grecian Banner lánya 13 versenyen indult, és egyszer sem talált legyőzőre. Első versenyét több mint 12 hosszal nyerte, másodikra pedig már Gr 1 versenyben bizonyított (Frizette Stakes).

Háromévesen négyet nyert ebből 2 Gr 1 besorolású volt.

Utolsó szezonjában 1988-ban pedig a „szerencsés” 13. versenyének a Breeders’ Cup Distaff-ot választotta trénere Claude R. McGaughey III. Itt sem okozott csalódást, orrhosszal megverte a topfavoritnak számító, Kentucky Derby nyerő Winning Colors-t!

Történelmi győzelme után visszavonult, hogy tenyészkanca legyen belőle. 10 ivadéka született, a kor legnevesebb ménjeitől (Mr. Prospector-tól 5,  Easy Goer, A.P. Indy, Unbridled, Monarchos, Kingmambo voltak még “partnerei”). Legnevesebb ivadéka Our Emblem, akinek 2002-ben meg volt az esélye a Hármas Korona bajnoki címre, mert megnyerte a Kentucky Derby-t és a Preakness Stakest!

Personal Ensing 2010-ben végelgyengülésben halt meg Claiborne Farmon. 1993-ban került a Hall of Fame csarnokába. Ma Grade 1-es futam viseli a nevét Saratogában.

Mérges Enikő
süti beállítások módosítása