RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Dancing Brave

Újabb legenda. herod-dancing-brave-l.jpg

Az 1983-ban született Dancing Brave (Lyphard-Navajo Princess) is tagja annak a  14 fős, szűk elitnek, akiknek pályafutása egyik kimagasló eredményét legalább 140-es számmal honorálta a Timeform bizottság.

Dancing Brave ugyanazon Khalid Abdullah tulajdonában állt, mint a legmagasabbra értékelt Frankel. A pej mén a Glen Oak Farm-on született az Államokban, de sikereit a nagy angol pályák, hatalmas versenyeiben aratta. Háromévesen megnyerte a 2000 Guineas-t, de a derbyben lemaradt. Többen a zsokét, Greville Starkyt támadták a  rossz eredmény miatt, pedig Guy Harwood mester tisztában volt vele, hogy a másfél mérföldes táv nem fog tetszeni idomítottjának. Így is volt.

Az Eclipse Stakes-t a szaklapok feljegyzése szerint lélegzetelállító stílusban nyerte és 2400 méterre újra visszatérve, a King George VI & Queen Elizabeth Stakes megnyerésével világossá vált ki is a legjobb hároméves Brit földön. Itt ugyanis a kétszeres derbyhőst, Shahrastani-t verte, aki az ír kiadást 8 hosszal nyerte. Őt is, és az összes többi neves riválisát is legyőzte a Prix de l’Arc de Triomphe-ban és ezzel nem csak Angliában, hanem Európában is az Év Lovává választották.  Santa Anita Parkban, a Breeders ‘Cup Turf-ben sajnálatos sérülést szenvedett, de így is negyedik helyen ért célba.

Dalham Hall Stud-ban 120 ezer fontos áron kezdte meg második karrierjét. Kiváló utódai továbbviszik nevét. 1999 augusztusában múlt ki.

Kép: Stuart Herod festménye/ Ascot Gallery

süti beállítások módosítása