RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Christopher Tsui

28 évesen került a csúcsra a fiatal tulajdonos.

christopher-tsui-with-sea-the-stars-637x425.jpg

1981-ben született Hongkongban, de tanulmányait Párizsban és Londonban folytatta. Profi golfozóként több nagyversenyen is indult, köztük a PGA Tour Canada-n is.

Már igen fiatalon megismerkedett a lóversenyzés világával, hiszen az apja, David Tsui neves versenylótenyésztő, minden idők egyik legjobb apaménjének, az 1998-ban született Galileonak a tenyésztője.

Christopher maga is részese kívánt lenni apja örökségének, így mint futtató elkezdett részt venni a legrangosabb versenyeken.

Leghíresebb lova az apja által alapított ménesben (Sunderland Holdings Ltd) 2006-ban született Sea The Stars (akit főszerkesztőnk az új évezred legjobb lovának tart). A kiváló mén (Cape Cross – Urban Sea) hamar a világ élvonalába került hiszen

 

3 évesen 6 Gr 1 versenyen győzött,

 

köztük a 2000 Guineas, az Epsom Derby, az Irish Champion Stakes és a Prix de l’Arc de Triomphe. 9 futásából 8 alkalommal vitte haza a trófeát, csupán egyszer volt mikor negyedik helyen ért célba mégpedig az első versenyén. Ma parádés fedezőmén. Vele látható a képen.

Kiváló teljesítményével ifjú tulajdonosa is kiemelkedik hiszen a mai napig Christopher a legfiatalabb, aki hazavihette ezeknek a versenyeknek a trófeáit.

Mérges Enikő, Kép: RacingFuture.com
süti beállítások módosítása