RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Medaglia d’Oro áloméve

Rekordszámú, hét Gr1-nyerő ivadékot tudhatott magáénak a Darley klasszis apaménje.

medgalia-doro-739-5003.jpg

Azok után, hogy tenyészkarrierje során már olyan szuperlovakat (pontosabban szuperkancákat, ugyanis eddigi legnagyobb klasszisai mind a “gyengébbik” nemből kerültek ki) adott, mint Rachel Alexandra, Songbird vagy a Kentucky Oaks-nyerő Plum Pretty, idén (azaz 2017-ben) minden várakozást felülmúlt, ugyanis, mint cikkünk elején is írtuk: hét ivadéka is diadalmaskodott a legfelsőbb szinten az elmúlt szezonban.

Ezzel olyan legendás apaménekhez csatlakozik, mint Danzig, Mr. Prospector, és Storm Cat – a lóverseny évszázados története során ugyanis

mindössze e három ménnek sikerült ez a rekord eddig.

Ráadásul a hét nyertes Medaglia d’Oro utód közül öt egészen az utolsó pillanatig versenyben volt az Eclipse Awards-on, és ketten győztek a tavalyi Breeders’ Cup-on.

A büszke apuka remek versenykarrierjét (többek között Travers Stakes-t, Whitney Stakes-t és Donn Handicap-et nyert, valamint kétszer végzett másodikként a Breeders’ Cup Classic-ban, és egyszer a Dubai World Cup-on) mostanra örökítőként talán még fölül is múlta. Az Államok történetének egyik legjobb kancájával, Rachel Alexandra-val berobbant a köztudatba, de mindez még nem volt a vég. Közel sem volt hozzá. Tavalyelőtt Songbird-ön ámultunk, aki visszavonulása előtt még tavaly is sok szép pillanatot okozott nekünk.

Bolt d’Oro megnyeri a Del Mar Futurity-t.

 

És nem utolsó sorban hét, azaz hét felsőszintű klasszissal zárta a 2017-et, akiket, ha egyesével bemutatnánk, még napok múlva is itt ülnénk, de a teljesség kedvéért meg kell említsük a nevüket: TalismanicBar of GoldBolt d’Oro, Elate, DickinsonNew Money Honey és persze a sokat emlegetett Songbird.

Továbbá öt ivadéka ért el 100-as vagy afölötti formaszámot, amellyel felért az ez alapján összeállított lista legjobb 10 ménje közé.

Ezzel a tehetséges mén megkérdőjelezhetetlenül bekerült a legjobbak közé, és kíváncsian várjuk eme karrierje folytatását.
süti beállítások módosítása