RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Sporttörténelem

Aligha ocsúdhattunk még fel Winx harmadik Cox Plate diadalának mámorából, de az öreg kontinensen órákkal később még egy bejegyzés került megírásra az egyetemes galoppsport történelemkönyvében.

80a8a243-71ad-4779-a39d-9896e8e169f6-800x445.jpg

 Aidan O’Brien megnyerte idei 26. Gr1-es trófeáját, amivel 14 év után letaszította Bobby Frankelt a trónról.

„Mindig ijesztő, mikor akarod, hogy valami megtörténjen, de nem teszi.” – nyilatkozta a rekorder tréner.„Sokáig nem is gondolkoztam ezen az egészen, de az utolsó egy hónapban úgy elhatalmasodott, hogy örülök, hogy végre sikerült. Ez rengeteget jelent, most, hogy megtörtént.”

A rekorddöntő győzelmet Doncaster gyepén csodálhattuk, a kétévesek Racing Post Trophy-jában, ami egyben Anglia utolsó Gr1-es versenye az évben. Mesébe illő történetét a rekordnak tovább fokozza Saxon Warrior bámulatos stílusa, mikor vesztes helyzetből gyűrte újra le John Gosden Roaring Lion-ját az utolsó lépéseken, végleg pontot téve a két briliáns tréner idei vetélkedésének végére. A célba érést követően pedig Gosden az elsők között volt, ki örömittasan gratulált O’Brien-nek.

 

 

És nem mehetünk el szó nélkül amellett a tény mellett sem, hogy Saxon Warrior NEM Galileo apaságú – még csak nem is Coolmore-nemzette telivér. Deep Impact első európai Gr1-győztes utódját láthattuk történelmet írni O’Brien-nek – természetesen Ryan Moore-al a nyergében.

És hol van még a vége: Aidan O’Brien még nem élvezheti tétlenkedve munkája gyümölcsét, hiszen holnap két francia Gr1-es kritérium, jövő héten egy Breeders’ Cup, Melbourne Cup és decemberben Hong Kong várja legjobb lovait az ír mesternek.

Addig is pedig, szívből gratulálunk ehhez a bámulatos eredményhez!

Fotó: Sporting Life

süti beállítások módosítása