RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Freddy Head
Vasárnap futották a Prix Jacques Le Marois futamát, így a legendák rovat keretei között bemutatjuk Önöknek a futam legeredményesebb zsokéját. 
Az idén éppen hetven esztendős korszakos legenda hat lova, akikkel győzni tudott itt:

Nos, nem titok olvasóink előtt, hogy a legendákat bemutató sorozatok újabb kiadásai előtt természetesen készülnünk kell a bemutatandó személy életrajzából.  Most azonban ez nincs így, ugyanis Freddy Head-ről cikkek sorozatát tudnánk megjelentetni.

Egyrészről egy olyan lovas család sarjáról beszélünk, akiket nemrégiben mutattunk be ezeken a hasábokon, másrészről pedig Freddy mai napi aktív idomár Franciaországban. A bevezetőnkben olvashatták, hogy ismételt bemutatásának apropója most viszont az, hogy a zsokék táborában ő a csúcstartó a „deuville-i mérföldes szuperparti” történelmében. (Volt olyan esztendő, hogy a Prix Jacques Le Marois ugyanakkora nemzetközi értékeléssel bírt, mint a „nagy ARC”.)

Carabella (1967), Lyphard (1972), Northjet (1981), Miesque (1987, 1988), Hector Protector (1991),

de ezek mellett négyszer nyerte meg „az Arc-ot”, nyolcszor (!!!) a Prix Saint-Alary-t, 4-4 alkalommal derbyt és kancadíjat, 14x pedig az 1000 és 2000 Guineas-t együttvéve.

Ezek kizárólag a Franciaországban, lovasként elért sikerei.

Írjunk még róla valamit?

A breederscup.com képén Freddy és Miesque, portré: Sky Sports 
süti beállítások módosítása