RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Egy nagy kedvenc köszön el

Az ősz a Földgolyó északi féltekéjén a szezonvégi nagyversenyek mellett sajnos a visszavonulások időszaka is egyben.

dwfuwn2voaa391e.jpg
 Hiányozni fog nekünk WD. Fotó:Woodbine twitter 

Facebook híroldalunkon korábban már hírt adtunk róla, hogy Wise Dan, a nagyszerű amerikai versenyló is a karrierjének befejezésére kényszerül. Tőle búcsúzunk a következőkben. Sokan várták már a nyolcéves herélt visszatérését a szeptember 13-ai Woodbine Mile-ban (Gr1), ám erre sajnálatos módon nem kerülhetett sor. A kétszeres amerikai Év Lova pályára lépését jelen esetben egy ínsérülés gátolta meg. A ló menedzsmentje a végső nyugdíjazás mellett döntött, amit szeptember 7-én jelentett be Charles LoPresti idomár. Ezen – a kiváló sárga múltját ismerve – már nem is lepődhetünk meg: többször is került már hasonló szituációba Wise Dan (tavaly például kólikaműtét hátráltatta a versenyzésben), és eddig mindig kegyesek voltak hozzá az égiek, és vissza tudott térni, nem is akárhogyan (tavaly minden versenyét megnyerte)! Nyilván a tulajdonosai a továbbiakban már nem szeretnék kockáztatni az egészségét.

“Nagyon vártuk, hogy ismét futhasson, mind izgatottak voltunk, ám eljött a végső visszavonulás ideje a számára. Jó helye lesz Kentucky-ban, együtt lehet majd a testvérével, Successful Dannel.” – nyilatkozott LoPresti.

 

Nyugdíjas éveit trénere Forest Lane nevű farmján fogja tölteni Wiseman’s Ferry 11-szeres Gr1 győztes fia. Ezek között a győzelmek között olyan tengeren túli topversenyek trófeái szerepelnek, mint a Clark Handicap (2011); a Woodbine Mile (2012, 2013); a Shadwell Turf Mile Stakes (2012, 2014) vagy éppen Breeders’ Cup Mile (2012, 2013). Csodás versenykarrierjének elismeréseként természetesen többször is elnyerte az Eclipse Award díjait, ráadásul egyedülálló, amit ezen a téren elért, ugyanis sohasem volt még arra példa, hogy egy ló az Év Lova cím mellett másik két címet is elnyerjen (Champion Older Male és Champion Male Turf Horse) két egymást követő évben (2012-2013).

Kedves Olvasók! Bizonyára egyet értenek velünk abban, hogy egy páratlanul nagy tehetségű versenyló köszön el Wise Dan személyében a versenypályák gyepétől. Magyarországi rajongói nevében boldog nyugdíjas éveket kívánunk neki.

Kiss Barbara

süti beállítások módosítása