RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Csodakancák - 5. rész

Sorozatunk folytatásaként a nemrégiben visszavonult Snow Fairy versenykarrierjének bemutatása következik.

Fotó: www1.skysports.com

Az Írországban tenyésztett, ám Angliában Ed Dunlop tréningjében állt Intikhab apaságú kanca kétévesen még nem mutatott túl sokat, hat versenyéből mindössze egyet tudott megnyerni. Háromévesen azonban mindjárt egy Listed versenybeli győzelemmel mutatkozott be. Ezután az Angol Kancadíj (Gr 1) futamában állt starthoz és nyakhosszal győzött is Ryan Moore-ral a nyergében. Majd szintén Moore a nyeregben, mikor könnyen nyerte az Ír Kancadíjat (Gr 1) is.

Ezután pályafutása során még olyan győzelmek következtek, mint a Hong Kong Cup (Gr 1, 2010); a Queen Elizabeth II Commemorative Cup (Gr 1) Japánban, melyet 2010 után 2011-ben is megnyert; a Prix Jean Romanet (Gr 1, 2012) és az ír Champion Stakes (Gr 1, 2012). A 2011-es Prix de l’Arc de Triomphe harmadik helyezettje volt Danedream és Shareta mögött. 2010-ben elnyerte az Európa Legjobb Hároméves Kancája címet, míg két évvel később mi a világ legjobbjának kiáltottuk ki.

Tulajdonosai 2013 júliusában jelentették be visszavonulását egy sajnálatos ínsérülés miatt. A kanca majd az írországi Islanmore ménesben kezdi meg tenyészkarrierjét.

Kiss Barbara

süti beállítások módosítása