RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Micsoda tragédia

Az amerikai Év Lova, Have De Grace egy sajnálatos bokasérülés miatt pályafutása befejezésére kényszerült.

11_1112_havredegrace_mw_ew-0058.jpg

A nagyszerű kanca jobb első lábának bokája vasárnap reggel sérült meg Churchill Downs-ban. A lexingtoni Rood & Riddle Equine kórház orvosa Dr. Larry Bramlage a hétfő reggeli vizsgálat után semmi jóval nem kecsegtette a tulajdonost, így az szomorúan jelentette be a visszavonhatatlant.

“Ez egy nagy csalódás, hogy nekem kell bejelentenem, de Havre de Grace visszavonult. Vele futtatói karrierem legcsodálatosabb időszakát éltem át. Ő igazán csodálatos versenyló volt, és vélhetően csodálatos anyakanca lesz”  – mondta Rick Porter.

dr. Bramlage elmondta: Az ínsérülés egyenes következménye, hogy ilyenkor a többi ínszalag sérülékenyebb lesz. E miatt természetesen nem folytathatja a tréningezést mert ez komoly veszélyt jelentene számára.

Havre De Grace 2007. május 12-én született. Tenyésztője Nancy S Dillman, míg tulajdonosa a Fox Hill Farms, Inc. J. Larry Jones mester irányításával készült a versenyekre. Karrierje során 16 alkalommal állt starthoz és 9 alkalommal győztesen hagyta el a pályát. Olyan versenyeket nyert mint pl. az Apple Blossom Handicap (Gr1), Woodward Stakes (Gr1), Beldame Invitational Stakes (Gr1) vagy éppen a New Orleans Ladies Stakes (Gr1).

A Breeders’ Cup győzelem azonban nem sikerült számára, hiszen 2010-ben 3. volt a Ladies’ Classicban, míg tavaly 4. helyen ért célba a BC Classicban. Egy nagy bajnok búcsúzik. Várjuk az utódokat.
süti beállítások módosítása