RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

A Hármas Tiara, a kancák Hármas Koronája

Középpontban a kancák és a hármas tiara.

sky-beauty-ccao-coglianese.jpg

A hármas tiara megegyezik a hármas koronával, csak az a különbség, hogy a tiarát 3 éves kancák, a koronát inkább 3 éves mének futják.

Az amerikai tiarát több amerikai tulajdonos inkább „New York-i Hármas Tiarának” hívja, hiszen mindhárom versenyét New York pályáin futják, ezért ez a versenysorozat inkább az északkeleti kancáknak kedvez. A versenyeit többször megváltoztatták, és a versenyek távjait is. 2010-re alakult ki a tiara újabb 3 versenye: (de vajon meddig fog ez maradni a sok változtatás után?)

A tiara első ága az Acorn Stakes (1600 méter, Belmont Park), a második ága a Coaching Club American Oaks (1800 méter, Saratoga Race Course), a harmadik ága pedig az Alabama Stakes (2000 méter, Saratoga Race Course) (2009-ig ehelyett a Mother Goose Stakest futották.)

A Tiarát összesen eddig 8 kanca tudta megnyerni:
Dark Mirage (1968), Shuvee (1969), Chris Evert (1974), Ruffian (1975), Davona Dale (1979), Mom’s Command (1985), Open Mind (1989), Sky Beauty (1993)

Az amerikai kancatulajdonosok és trénerek javaslatokat tettek a National Thoroughbred Racing Association-nak, hogy változtassák meg a versenyeket, hogy az Államok több államát is érintse. Ezek a javaslatok többek között: Kentucky Oaks (Kentucky állam), Black-Eyed Susan Stakes (Maryland állam), és az Acorn Stakes (New York állam). Más javaslatok szerint: Kentucky Oaks, Black-Eyed Susan Stakes és az Mother Goose Stakes (New York állam). Az utóbbi verzió több tulajdonosnak tetszett, mert a kancáknak lenne idejük pihenésre a versenyek között. Ezek még csak javaslatok, és majd csak a jövőben lehetséges hogy valóra váljon a „Nemzeti Hármas Tiara”.

Ruffian, a Tiara leghíresebb nyerője

Kíváncsian várjuk majd az idei versenyeket, amelyekről természetesen beszámolunk Önöknek.

A nyitóképen Sky Beauty, a sorozat legutolsó nyerője (1993).
süti beállítások módosítása