RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

Mill Reef

A Paul Mellon által tenyésztett Mill Reef (Never Bend-Milan Mill,1968-1986) nagyszerű versenyló.

800px-mill_reef_at_rokeby.jpg

Tulajdonosa az Államokban tenyésztette, de úgy gondolta az európai “gyepes” versenyek jobban fekszenek majd a ló számára, és egy éves korában az angol tréner Ian Balding gondjaira bízta. Hamar bizonyította kivételes képességeit. Első két versenyét könnyen nyerte, és kétévesen 7 győzelemmel zárt. Nem látott még lovat maga előtt a célban.

Háromévesen diadalmenetet produkált.

Csak második a 2000 Guineas-ben, de ezután megnyerte az Epsom Derby-t, az Eclipse Stakes-t, a King George-ot és az Arc de Triomphe-ot.

Mesterével 

Ebben az évben ő a legjobb angol 3 éves, és az európai Év Lova cím birtokosa. Négyévesen azonban komoly egészségügyi problémái adódtak. Előbb egy vírusfertőzést jeleztek nála az orvosok, majd felbukott és versenykarrierje véget ért. The National Stud-ban, Newmarketben kezdte meg fedezőméni karrierjét. Ott is sikeres volt. 1978-ban például mind az angol, mind a francia derbyt az ő ivadéka nyerte meg.

1986-ban hunyt el, és a newmarketi Nemzeti Ménesbirtokon van eltemetve ahol szobra is áll. A Timeform osztályozás alapján 141-es értékelésével, a 6. legmagasabbra értékelt telivér, a XX. század legjobbjainak európai listáján pedig 4.  Newburyben verseny viseli a nevét.

süti beállítások módosítása