RACING PORTAL

Nemzetközi lóversenymagazin a turf legfénylőbb csillagaival

42. Japan Cup

2005 óta kizárólag japán tréningben álló telivér nyerte a felkelő nap országának kirakatfutamát, de az idei kiadásban négyen is szerencsét próbálnak földrészünkről.

22021302a.jpg

Franciaországból Grand Glory (trénere: Gianluca Bietolini), Onesto (Fabrice Chappet) és Simca Mille (Stephane Wattel) próbálkozik, míg Németországból Peter Schiergen idomítottját, Tunnest láthatjuk, a klasszikus 2400 méteres távra kiírt, gyeppályás futamban. A Japan Racing beharangozójában nem feledkezik meg róluk, sőt azt is feltüntetik: hárman háromévesek, és egy kivételével már csúcskategóriás bajnokok.

Mivel a most hatéves, angol tenyésztésű kanca, Grand Glory tavaly az ötödik helyen végzett, míg Tunnes és Onesto egyaránt magas nemzetközi minősítéssel (123) érkezett, így őket komoly ellenfeleknek tartják a hazai aspiránsok ellenében.

A hazaiak közül Shahyrar neve merül fel elsőként, aki apja (Deep Impact) sikereit szeretné másolni itteni győzelmével, míg az örök döntős - képen látható - Danon Beluga két történelmi rekordot is írhat. Amennyiben mindösszesen öt rajttal a háta mögött meg tudná nyerni a futamot, megelőzné a legendás bajnokokat, El Condor Pasát és Almond Eye -t akik a valaha volt legrövidebb pályafutásával győzni tudtak. (Mindkettejüknek 7. futása volt itt.) Mivel még nem nyert Group 1-es versenyt, emiatt szintén ő lehet az első 3 éves, aki a Japán Kupában tenné ezt, ahogyan utoljára az amerikai Half Iced 1982-ben.

Az összdíjazás 864 millió jen, hozzávetőleg 7,5 mio USD, amelyből közel 3,5 millió dollár lesz a győztes csapaté.

A futam magyar idő szerint vasárnap reggel 7:40-kor startol!

Kép: japanracing.jp

süti beállítások módosítása